Stil yoksunlarından mesaj var

Ne giydiğimizi, ne yediğimizi, nerede eğlendiğimizi, eşimizi, dostumuzu, ailemizi; kısaca her şeyimizi sosyal medya kanallarında sıklıkla paylaşıyoruz. Hal böyle olunca iyi yorumlar kadar kötü yorumlar hatta çok daha kötüsü aşağılamalar, tacizler ve küçük düşürülmeler de peşi sıra geliyor.

Moda ve güzellik gibi konularda paylaşımlar yapan sıradan kullanıcıların bile pek çok olumsuz yorumla karşılaştığı günümüzde, yüzbinlerce hatta milyonlarca takipçiye ulaşan kullanıcıların maruz kaldığı yorum yoğunluğu tahminlerimizin çok daha üzerinde. Ancak Susie Bubble ve Gala Gonzalez gibi ‘popüler’ kullanıcılar, yaşadıklarını anlamamız ve bu konuda olumlu bir adım atmamız için çabalamaya hazır görünüyor.

Amazon tarafından geliştirilen bir proje olan #SaySomethingNice aracılığıyla hem blogger hem de tasarımcılar arasından seçilen bir grup kadın, dijital dünyada sıklıkla karşılaştıkları kötü yorumlara savaş açıyor. Projenin duyurumu için hazırlanan videoda bu isimler, kusursuz bir Instagram dünyasında değil, kendi doğal dünyalarında görüntüleniyor ve yaşadıkları olumsuz deneyimleri tüm içtenlikleriyle anlatıyor.

Haberin Devamı

Takipçileri tarafından ‘şişman’, ‘tipsiz’, ‘ucube’ veya ‘stil yoksunu’ olarak tanımlandıklarını söyleyen bu isimler, artık değişim zamanının geldiğini vurgulayarak hepimizi bu tür yorumlardan uzaklaşmaya ve birbirimize olumlu şeyler söylemeye davet ediyor. “Moda dünyasını kötü yorumlardan uzak, her türlü farklılığın ve yeni deneyimin özgürce yaşandığı ve herkesçe kabul edildiği bir dünyaya çevirelim” diyen kampanyanın ne denli ses getireceğini kestirmek güç; ancak, özellikle dijital dünyada giderek sıklaşan aşağılama türü yorumlar konusunda bir adım atıldığını görmek çok sevindirici.

Stil yoksunlarından mesaj var

Ah şu vlogger dünyası

Hepinizin dikkatini çekmiştir, son dönemin modası, vloggerlar yani video günlük paylaşan kullanıcılar. Temelde bilgisayar oyunları veya makyaj uygulamaları çerçevesinde gelişen vlogger dünyası, son zamanlarda moda eksenine de kaymaya başladı.

Olumsuz yorumlardan payına düşeni en çok alanlar arasında başı çeken vloggerlar her ne olursa olsun sektöre getirdikleri farklı havayla işleri değiştirmişe benziyor. Benim takip etmekten zevk aldıklarım arasındaysa makyaj eğitimiyle ön plana çıkan Aslı Özdel, samimi paylaşımlarıyla kendi dünyasını bize sunan Merve Özkaynak, çılgın uygulamalarıyla şaşırtan SebiBebi, sıkı bir takipçi kitlesine sahip olan Duygu Özaslan ve modelleri kıskandıracak fiziğiyle Melodi Elbirliler yer alıyor.

Haberin Devamı

Stil yoksunlarından mesaj var

Louis Vuitton ile safari

Geçtiğimiz hafta Londra, Floransa ve Milano’da gerçekleşen erkek koleksiyon sunumlarından bahsetmiştim. Sıra Paris’e geldiğindeyse pek çok defile arasından bir tanesi hepimizin nefeslerini kesti: Louis Vuitton İlkbahar Yaz 2017 defilesi.

Markanın erkek tasarım biriminin başında bulunan Kim Jones’un Kenya ve Botswana’da geçen çocukluk yıllarının da etkisiyle şekillenen koleksiyonda hem doğrudan hem de göndermeli olarak işlenen safari teması, buram buram yaz kokusu almamızı sağladı. Şevron desenlerle bezeli çantalar, monogram işlemeli transparan rüzgarlıklar ve egzotik deriler kullanılarak hazırlanan aksesuarlar sayesinde Louis Vuitton, önümüzdeki yazı safari havasında geçirmemizde ısrarcı olacağa benziyor.

Haberin Devamı

Stil yoksunlarından mesaj var

DİĞER YENİ YAZILAR