Çifte Sürpriz

Küresel markaların ‘ulaşılabilir moda’ hamlesine bir destek de Türkiye’den geldi. Tasarımcı Gül Ağış ve Ayşe Deniz Yeğin’in DeFacto için hazırladıkları kapsül koleksiyonlar görücüye çıktı. İlhamını Marakeş’ten alan Gül Ağış koleksiyonu beyaz, siyah, saks mavisi gibi renkleri altın detaylarla buluşturuyor ve sonsuz bir yaz hissi yaşamamızı sağlıyor. Ayşe Deniz Yeğin’in yarattığı kapsül koleksiyonsa rahatlığı ön planda tutan, birbiriyle kombinlenebilen veya birden farklı şekilde kullanabilen fonksiyonel parçalardan oluşuyor. Koleksiyonlar iyi, güzel fakat benim aklımdaki soru başka: DeFacto’nun kadınları sevindiren bu sürprizinin bir benzeri biz erkekler için de gelecek mi?

Çifte Sürpriz

Şeytan stand-up yapar

Amerikan Vogue dergisinin genel yayın yönetmenliğini yapan Wintour’un sert mizacını duymayan kalmamıştır. Öyle ki bu korkutucu mizaç, ‘Şeytan Marka Giyer’ filmine konu olmuş, Meryl Streep tarafından da başarıyla canlandırılmıştır. Ancak ‘şeytan’ aslında hikayenin pek de sandığımız gibi olmadığını göstermeye kararlı gibi.

Haberin Devamı

Çifte Sürpriz

Daha önce dergi tarafından yayınlanan farklı videolarda Anna Wintour’un hazır cevaplığını görme şansımız olmuştu. Televizyon yıldızı Seth Meyers’ın programına katıldığındaysa yapımcı koltuğuna oturduğu video, izleyenleri kırıp geçirmişti. Şimdiyse sırada, Wintour’un komedyen ve oyuncu Amy Schumer ile kamera karşısına geçtiği bir video var.

Schumer’ın derginin kapağında yer alması şerefine bir günlüğüne rolleri değiştirmeye karar veren ikili, ilk izlenimde çok da başarılı bir iş günü geçirmiyor sanki. Hikayenin sonunu anlatıp sürprizi bozmayayım ancak şunu söyleyebilirim ki ‘şeytan’ sadece marka giymekle kalmıyor, bizden sakladığı çok eğlenceli bir yönünü sergilemeye devam ediyor.

En baba gün

Evet, klişe. Babalar Günü geldiğinde birkaç kelime karalamadan olmaz. Ben de bu sene aylar öncesinden posta kutuma düşmeye başlayan ‘Babalar Günü’ konulu gönderilere şöyle bir göz attım ve gördüklerimi paylaşmak istedim.

Genel hissiyat, bu günün Anneler Günü’nün gölgesinde kaldığı yönünde. Nedense hepimiz Anneler Günü’nün o sene hangi tarihe geldiğini ezbere biliriz. Ancak Babalar Günü’nün tarihini arama motorlarına sorarız. (Hadi yine iyisiniz, ben sizi yormayayım, bu sene Babalar Günü 19 Haziran Pazar günü, yani yarın, kutlanıyor.)

Haberin Devamı

Öne çıkan öneriler arasında babalarla yapılabilecek aktiviteler yer alıyor. Bunu takip edense erkek moda markalarının baba-oğul alışverişe yönlendiren indirim ve kampanyaları. Son olarak göze çarpansa babalara alınabilecek teknoloji ürünleri. Ben ne mi yapacağım? Bir telefon görüşmesi, bir kutlama anı. Hediye vermek veya birlikte bir şeyler yapmak için özel bir güne ihtiyacımız var mı?

DİĞER YENİ YAZILAR