Birlikten “Souq” doğar

Yolu Karaköy’e düşenler ya duvarlardaki afişlerde gördüler adını, ya kulaktan kulağa fısıldanırken duydular. Aslında bir sır, bir giz yoktu ortada; Souq Karaköy, bütün renkliliği, farklılığı ve canlılığıyla oradaydı.

Birlikten “Souq” doğar

Her ay değişen bir tema çerçevesinde özenle seçilen katılımcıların birbirinden ilgi çekici ürünler sunduğu ‘pazar yeri’ Souq Karaköy, göçebe olarak kurulduğu günleri geride bıraktı, kalıcı mekanında ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. O da yetmedi, bir de yazlık buldu geçtiğimiz günlerde; kışı geçirdiği Karaköy’e bir süreliğine veda edip Bomontiada’yı mesken etti kendine.

Şimdiyse birlikten doğan bu yaratıcı pazarın katılımcıları hem yazlığın tadını çıkartmak hem de yazı birbirinden yaratıcı ürünlerle karşılamak isteyenleri ‘Souq Bomonti Sayfiye’ adlı etkinliğe davet ediyor. Chikirina’nın yeni mayo koleksiyonu, Bravoistanbul’un tipografik peştemalları, Vajra’nın etnik kimonoları, Jingle Jangle’ın sanattan ilham alıp hayata karışan tasarımları ve çok daha fazlasıyla tanışmak için 18-19 Haziran tarihlerini ajandanıza not edin. Belki karşılaşır, birlikte alışveriş yaparız, kim bilir?

Haberin Devamı

Zahmetsiz ve zevkli

Biz alışveriş severlerin hayalidir, farklı tasarımcıların ürünlerini bir arada bulmak ve hali hazırda zevk sahibi kişiler tarafından düzenlenmiş bir seçki içerisinden alışveriş yapmak. Birisi bizim için seçsin, sıralasın ve neyi nasıl kullanabileceğimizi göstersin isteriz. Bu sayede hem yüzlerce alternatif arasında kaybolup kafa karışıklığı yaşamayız hem de çok değerli olan vaktimizi kaybetmeyiz.

İşte bu içgüdüyü doğru okuyan iki isim, Mert Aslan ve Ferhan İstanbullu, ZEST ISTANBUL adını verdikleri bir etkinlik serisinin ilkini dün gerçekleştirdi. Katılımcıların ‘rüya bavulunu’ hazırlamaya yardımcı olmayı vaat eden ikili, gün boyunca stil önerileriyle alışveriş deneyimini yeni bir boyuta taşıdı.

Henüz ilki düzenlenen bu etkinliğin şimdiden pek çok yetenekli Türk tasarımcının ürünlerini bünyesinde barındırması ve Hopi gibi hızlı büyüyen bir uygulamanın sponsorluk desteğini alması gösteriyor ki ZEST ISTANBUL adını önümüzdeki günlerde daha sık duyacağız.

Haberin Devamı

Moda takvimi durmak bilmiyor

Birlikten “Souq” doğar

Bu aralar, özellikle de Ramazan ayının gelişiyle, etkinlik takvimimiz bir hayli durağanlaştı. Yaz mevsiminin de kendini bir gösterip bir saklamasıyla birlikte İstanbul’un sakin zamanlarını yaşar gibiyiz. Ancak dünyanın moda takvimi durmak bilmiyor. Hafta başında moda sayfalarını dolduran CFDA ödülleri gecesinin ardından, sıra erkek modasının nabzını tutan etkinliklere geldi. Londra’da bu günlerde devam eden London Collections: MEN defile ve sunumlarını, Floransa’da 14-17 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek Pitti Uomo fuarı takip edecek. Sektörün önde gelenlerini bir araya getiren Milano ve Paris erkek moda haftalarıyla hızlanacak takvim, ‘couture’ kadın koleksiyonları ve markaların özel etkinlikleri sayesine yaz boyunca modaseverlerin gündemini meşgul edecek. İstanbul’un durağanlığına kanıp yaz rehavetine kapılmak yok; moda takvimini yakından takip etmeye devam ediyoruz. Önümüzdeki günlerde erkek moda haftaları ve fuarlarından detayları paylaşacağım, şimdiden kendinizi hazırlayın derim.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR