Plajdan sokağa

Plajdan sokağa

Kim demiş bikini ve mayo sadece plajlarda giyilir diye? Akla uzun yaz tatillerini, güneşin altında geçirilen keyifli saatleri, mavinin binbir tonunu getiren plaj kıyafetleri, şehir hayatının bir parçası olma yolunda ilerliyor. Mayo, bikini, pareo ve kimono gibi farklı parçalar, gerek sektörün önde gelen markalarının gerekse yeni markalar kurarak sektöre atılan girişimci isimlerin gayretleri sayesinde daha çok görünür halde. Biz bu plaj kıyafetlerini sadece yaz döneminde ve tatil bölgelerinde görmeye alışsak da yeni jenerasyonun zamansız ve mekansız stil iddiası, bizleri kalıpları kırmaya davet ediyor.

Stil danışmanı Deniz Marşan’ın Direct Message adıyla sunduğu bohem esintili mayo ve bikini markası, model Ezgi Bozkurt ve dansçı Buse Uğur’un kendi emekleriyle büyütmeye çalıştıkları Fifth Position markası ve daha niceleri, sektörün farklı ihtiyaçlarını karşılamak üzere raflardaki yerini aldı.

Her zevke hitap etmeye başlayan sektörün, her ihtiyaca da cevap vermesi gerekiyordu ki tanıdık ve bildik bir isim devreye girdi. İç giyim sektörünün öncülerinden TEN, yarattığı korseli mayolarla en az 1 beden ince görünme garantili bir şıklık iddiasını gündeme getirdi. Bu da kadınların korseli mayoları sadece deniz kenarında değil, tatil boyunca her an hatta şehirdeki ufak deniz kaçamaklarında bile tercih etmeleri anlamına geliyor.

Haberin Devamı

Kısacası sektör eski ve yeni oyuncularıyla yeni bir açılıma doğru hızla ilerliyor. Siz de şimdiden hazırlıklı olun, Nişantaşı’nın göbeğinde, sıklıkla gittiğiniz bir kahvecide, yan masanızda bikini üstüyle oturan bir kadın görürseniz şaşırmayın.

Deri’n fikirler, yeni yüzler

Plajdan sokağa

Dalgalar ve köpükler, küf, iz, yeraltından parıltılar. Mühendisler, tasarımcılar ve iş adamları. Hepsini buluşturansa Deri’n Fikirler Deri Tasarım ve Üretim Yarışması. Moda sektörünün olmazsa olmaz malzemelerinden deriyi en yaratıcı şekilde üretip kullanım olanaklarını arttırmayı ve deri endüstrisini yenilikçi adımlarla ileriye taşımayı hedefleyen bu yarışma, geçtiğimiz gece gerçekleşen keyifli bir final gecesiyle sona erdi.

Haberin Devamı

Bir tasarımcı ve bir deri mühendisinden oluşan takımların ‘doğal izler’ temasıyla deri malzemeler ürettiği ve sonrasında da bu malzemelerin tasarıma dönüştürüldüğü yarışma süreci, benim için bir hayli öğretici oldu. Ne yalan söyleyeyim, ülkemizde deri mühendisliği gibi bir alanda öğrenciler yetiştirildiğini bilmiyordum. Dahası, bu mühendislerin sektörün önde gelen moda markaları veya üreticileri tarafından havada kapıldığından da haberdar değildim.

Teknolojiyi tasarımla buluşturarak mühendis ve tasarımcı iş birliği yaratması, bu yarışmanın bence en önemli noktası. Bu sayede bize çok sıradan gelen bir deri ürünün aslında ne kadar farklı şekillerde üretilebileceğini ve tasarlanabileceğini görüp bu genç arkadaşlardan bir şeyler öğrendik.

Merak edenler için yazalım, yarışmanın kazanan ikilisi ‘İz’ temasıyla karşımıza çıkan tasarımcı Müge Tuğru ve mühendis Özden Cansöz oldu.

İlham perisi çetesi

Plajdan sokağa

Riccardo Tisci’nin deyimiyle, ilham perilerinden oluşan bir çete, Givenchy yeni sezon kampanyasında başrolde. Paris moda haftasında sunulan Antik Mısır temalı koleksiyondan birbirine hayli benzeyen parçaları Mariacarla Boscono, Irina Shayk ve Lily Aldridge gibi ‘tüm zamanların favorisi’ isimler ve Bella Hadid gibi yeni yüzlerle sunan kampanya, Tisci’nin ‘çete’ yorumunu aratmıyor. Keşke bütün çeteler insana ilham veren güzel kadınlar ve etkileyici tasarımlardan oluşsa; değil mi ama?

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR