Cinsiyetsizlik açılımı

Kimi zaman sizin de başınıza geliyordur; bir mağazanın vitrininde ışıl ışıl sunulan çantayı çok beğenirsiniz, kalp atışlarınız hızlanır, adımlarınız sıklaşır, mağazaya girip o çantaya yönelirsiniz ve bir bakarsınız ki o çanta aslında karşı cins için tasarlanmıştır.

Erkeklerin kadın koleksiyonlarından bir şey beğenip de günlük stillerine uyarlamalarına çok alışık olmasak da tam tersi, yani kadınların erkek koleksiyonlarından ilham almaları hatta doğrudan belli başlı parçaları ‘çalmaları’ sıklıkla karşılaştığımız bir durum.

Cinsiyetsizlik açılımı

Valentino’nun ‘Rockstud Untitled’ adını verdiği cinsiyetsiz koleksiyonuysa bu durumu ortadan kaldırma iddiasında. Trençkot, balıkçı yakalı kazak ve beyaz gömlek gibi hem kadınların hem de erkeklerin kullanabileceği parçalardan oluşan koleksiyon, cinsiyetsiz bir moda dünyasının mümkün olduğunu gösterirken bize sade ve şık alternatifler sunmayı başarıyor.

Havada ‘moda’ kokusu var

Daha önce farklı havayolu şirketlerinin, dünyaca ünlü moda tasarımcılarıyla bir araya gelme hikayelerini sıklıkla duyduğumuz için moda dünyasının havacılık sektörüyle ilişkisine aşina sayılırız. Ancak bu defa işin başka bir boyutuna tanık oluyoruz. Birleşik Arap Emirlikleri’nin ulusal havayolu şirketi ETIHAD Airways, dünya genelinde moda haftalarının organizasyonundan sorumlu olan WME/IMG ile bir işbirliğine imza attığını duyurdu.

Haberin Devamı

Cinsiyetsizlik açılımı

New York, Londra, Milano, Berlin, Sidney ve Bombay’da gerçekleşen resmi moda haftalarının yıl boyunca sponsorluğunu üstlenen ETIHAD Airways’in 17 moda haftasına yolcu taşıyacağını duyunca gözümde canlanan ilk şey o uçuşlarda kimlerin yer alacağı oldu. Top modeller, dünyaca ünlü editörler, moda tasarımcıları ve sektörün önde gelen isimleri bir arada; gerçekten de havada ‘moda’ kokusu vardiyebiliriz.

DİĞER YENİ YAZILAR