Derinden Değişim

Markalar, hele bir de sektörde uzun yılları devirmişlerse, değişime adapte olmakta zorlanabiliyor. Bazen ani bir tasarımcı değişikliği, bazen radikal bir marka adı manevrası ile yeni bir ivme yakalanıyor. Örneğin Yves Saint Laurent’dan Saint Laurent Paris’e dönüşmek, ister istemez bütün spotları o markanın üzerine topluyor. Bazense her adımı dikkatlice planlanmış bir değişim süreci yaşanıyor; BOYNER örneğinde olduğu gibi.

Derinden Değişim

Yılbaşı döneminde logosunu yenileyen, birkaç ay içerisinde farklı isimlerle kampanyalara imza atan marka, yaşadığı değişimi müşteride şok etkisi yaratmadan, deyim yerindeyse ‘nabza göre şerbet vererek’ bizlere de yaşatıyor. Olayı farklı boyutlarıyla ele alan BOYNER’de değişim sadece logoyla veya reklam kampanyalarıyla sınırlı kalmıyor.

Yeni jenerasyonun ‘it-girl’ diye tanımlanan isimlerinden Ayşe Boyner, yurt dışından seçtiği havalı parçaları ‘BOYNER Fresh’ adlı bir bölümde moda meraklılarıyla buluşturuyor. Daha önce North of Navy gibi alt markalar yaratan marka, yeni sezonla birlikte PENFORD alt markasıyla Türk erkeklerinin stil oyununa bir forvet daha kazandırıyor. Değişim sürecinin son ayağınıysa fena halde dile dolanan reklam müziğine eşlik ederek farklı BOYNER tasarımları içerisinde süzülen Elçin Sangu oluşturuyor.

Haberin Devamı

Elçin Sangu, Yeniden

Derinden Değişim

Daha önce Elçin Sangu’nun iki ayrı marka kampanyası ile ‘her yerde’ karşımıza çıktığını, bu durumun ne kadar sağlıklı olduğundan emin olamadığımı paylaşmıştım. Yetenekli oyuncuya aynı soruyu, bu defa yüzyüzeyken sordum. Belli ki Sangu, enerjisinden en ufak bir parça yitirmeden işini yapmaya devam ediyor. Dergilerden, gazetelerden kesilip saklanacak enerjik fotoğraflarda son moda tasarımlar içerisinde süzülen, milyonlarca hayranının bu tasarımları kendi üzerinde hayal etmesini sağlayan Elçin Sangu için son kararı verdim; yıldız ışığı bir süre daha etrafını aydınlatmayı sürdüreceğe benziyor.

H&M’den Sürdürülebilir Moda Çağrısı

Kalıcı olmak, işini en iyi şekilde yapmaya devam etmek gibi, moda tasarımını sürdürülebilir bir hale getirmek de günümüzün endişelerinden. Hep duyduğumuz ama yabancı kaldığımız ‘sürdürülebilirlik’ kavramı, belki de sıklıkla alışveriş yaptığımız, her adımını takip ettiğimiz bir moda markası sayesinde yeniden gündemimize girmek üzere.

Haberin Devamı

Derinden Değişim

İsveçli moda devi H&M, 22 Ekim - 4 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek olan 3. Istanbul Tasarım Bienali kapsamında gerçekleştirilecek ‘Moda Tasarımında Sürdürülebilirlik’ atölye çalışmasının destekçisi olduğunu açıkladı. İsveç Başkonsolosluğu’nda gerçekleştirilen basın davetinde iş birliğinin kapsamını açıklayan marka, genç tasarımcıları atölye için başvuruya davet ediyor.

Başvuran isimler arasından seçilen isimler yeni ve inovatif tekniklerle sürdürülebilirlik temasını vurgulayan işler hazırlayacaklar. Ortaya çıkan bu işler değerlendirilecek ve öne çıkan tasarımlar 3. Istanbul Tasarım Bienali’nde sergilenecek. Kültür ve moda dünyalarını buluşturan bu iş birliğini yakından takip etmenizde fayda var.

DİĞER YENİ YAZILAR