Zamansız stil vurgusu

Zamansız stil vurgusu

Elinin değdiği kadın, bir film karesinden çıkmışa dönüyor; ufak tefek dokunuşları, bir kadını yıldıza çeviriyor. Son yıllarda moda dergileri ve çeşitli markalar için gerçekleştirdiği çekimlerle adını sıkça duyuran moda editörü ve stil danışmanı Mert Aslan, stil oyununu kurallarına göre oynamayı biliyor.

Daha önce ‘Zamansız Stil’ vurgusu yaparak adL ile bir araya gelen ve ‘Night Zoom styled by Mert Aslan’ adlı çalışmaya imza atan Mert Aslan, bu fikri İlkbahar 2016 sezonunda bir adım ileri taşımış. Küresel trendler arasında yer alan nostaljik etkiyi 1950’lerden çıkartıp günümüze getiren koleksiyon, zarafetinden bir şey kaybetmeden güçlü durabilen kadınlar yaratmış. Koleksiyonu yakından inceleme şansı bulan ünlü simalar büzgülü etekler veya jakarlı elbiselere akın etse de benim favorim fleto cepli ceket ve pilili pantolon ikilisi.

Stil sahibi oteller

Zamansız stil vurgusu

Condé Nast Traveler, son bir yıl içerisinde açılan otelleri yerinde incelemiş ve en iyilerini ‘Hot List 2016’ adlı bir seçkide toplamış. 60 otelin yer aldığı seçkide otellerin isimleri, tarzları ve lokasyonları farklılık gösterse de ortak nokta belli: stil sahibi dokunuş. Türkiye’den de iki otelin kendisine yer bulabildiği bu ‘en yeni, en iyi’ seçkisinin benim için yıldızıysa FENDI Private Suites.

Haberin Devamı

Roma’da yer alan Palazzo FENDI’nin üst katında, sadece 7 odadan oluşan bu ‘fazlasıyla ayrıcalıklı’ otel, İtalyan markanın ikonik dokunuşuyla sıra dışı bir havaya kavuşmuş. Eğer bir gün FENDI Private Suites’in şanslı misafirlerinden biri olursanız, sizi bekleyen iki sürprize hazır olun: Selleria modeli bir kartlık ve Moleskine not defterini dilediğiniz gibi kişiselleştirmenizi sağlayacak birbirinden eğlenceli FENDI etiketler.

Zamansız stil vurgusu

Erkeklere özel

Moda dünyasında kadınların hakimiyetini tartışmaya gerek yok; ancak, biz erkekleri kadınların gölgesinden çıkartacak gelişmeler de olmuyor değil. Giderek genişleyen erkek koleksiyonları ve markaların erkek dünyasına yaptığı yatırımlar birbiri ardına karşımıza çıkarken İstanbul’dan da güzel haberler almaya devam ediyoruz.

Haberin Devamı

Stil sahibi erkeklerin uğrak noktası, konsept mağaza BEY Karaköy, yavaş yavaş kendi koleksiyonunu oluşturuyormuş. Türk erkeklerini stil oyununda 1-0 öne geçiren konsept mağazanın kendi adıyla ürünler çıkartması, beni bir hayli heyecanlandırdı. BEY Karaköy markalı ayakkabı, denim pantolon ve ceketlerini dünyanın farklı ülkelerinden gelen ziyaretçileriyle buluşturan mağazanın bir sonraki hamlesini merakla bekliyorum.

Taht oyunları

Son birkaç ay içerisinde o kadar çok moda evinde tasarımcı değişikliği gerçekleşti ki, moda dünyasını ne kadar yakından takip etmeye çalışsak da hesabı kitabı tutabilmek mümkün değil. Bir kısmı gerçekleşen, bir kısmı henüz ‘fısıltı’ olarak kalan bu değişikliklerin ışığında sektörün önünü görebilmesi nasıl mümkün olacak bilemiyorum.

Karl Lagerfeld’in CHANEL’den ayrılacağı, yeriniyse Saint Laurent Paris’ten ayrılan Hedi Slimane’in dolduracağı söylentisi yalanlanalı henüz birkaç gün olsa da sektörde sular durulmuyor. Örneğin, Raf Simons’tan boşalan DIOR tahtına aday isimlerin listesi uzayıp gidiyor. Moda dünyasındaki bu ‘taht oyunları’ fısıltıları arasında beni en çok heyecanlandıransa Fransız marka LANVIN’in Türk kökenli tasarımcı Erdem Moralıoğlu ile bir araya gelme ihtimali. Bakalım bu ihtimal yakın bir zamanda gerçekleşecek mi?

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR