7 şehir, 7 çanta

Alışılagelmiş hikaye şöyle başlar; en sevdiğiniz tasarımcının, sıklıkla takip ettiğiniz bir gazete veya dergideki röportajına denk gelirsiniz. Heyecanla çevirdiğiniz sayfalar arasında, belki de ilk cümlede tasarımcı, yeni koleksiyonunda bir şehirden ilham aldığını söyler. Henüz alışamadığımız hikayeyse tam olarak içinde yaşadığımız günlerde gerçekleşiyor. Artık satışa çıkacak ürünler sadece tasarımcılar tarafından ortaya konmuyor; tüketiciler de sürece dahil oluyor. Versace tarafından başlatılan ‘7 Şehir, 7 Çanta’ yarışması da alışamadığımız hikayelere bir yenisini ekliyor.

Marka, ilan ettiği 7 şehirde çekilen yaratıcı ve farklı fotoğrafları bir websitesi üzerinden yarışmaya dahil ediyor. Sonrasında her şehir için bir fotoğraf seçiliyor ve bu fotoğraf, Versace tasarım ekibi tarafından kullanılarak o şehre özel bir Palazzo Empire modeli çanta yaratılıyor. Bu eşsiz çanta, ilham kaynağı olan şehirdeki Versaca mağazasında satışa sunuluyor. Bununla da bitmedi; çantalara ilham veren fotoğrafların sahipleri, Milano Moda Haftası’na katılma şansı yakalıyor.

Haberin Devamı

Aklınıza gelen ilk soruyu hemen cevaplayayım; İstanbul bu 7 şehir arasında değil. Ancak yolunuz Beijing, Milano, Sao Paulo, Paris, Tokyo, New York veya Hong Kong şehirlerine düşerse, bir sonraki sezonun en çok konuşulan çantalarından birisinin üzerinde kendi fotoğrafınızı görme şansınız hala var.

7 şehir, 7 çanta

Atletik stil çağrısı

Beyoncé de ‘marka yaratan’ ünlüler kervanına katıldı ve ‘IVY PARK’ adlı markasını özel bir video aracılığıyla tanıttı. Bundan üç sene önce karşımıza çıktığında anlamlandıramadığımız, antrenman kıyafetlerini günlük hayatın her anına, hatta şık davetlere kadar taşıyan ‘athleisure’ akımını merkeze alan marka, duyurulduğu ilk andan itibaren sosyal medyanın en çok konuşulanları arasında. İki yıla yakın sürede hazırlanan ve 200 parçadan oluşan bu ilk koleksiyon bakalım sadece Beyoncé’ın klip ve konserlerinde mi karşımıza çıkacak, yoksa günlük hayatımıza da karışabilecek mi?

Kişiye özel, daha özel, en özel

İtalyan moda devi Prada, kişiye özel sipariş projesi ‘Made to Order Décollté’ hizmetini Nisan ayında İstanbul’da sunacak. Dünyanın farklı şehirlerinde gezen bu proje kapsamında dileyen moda severler ayakkabılarının malzemesinden desenine, topuk yüksekliğinden taban rengine kadar her konuda diledikleri şekilde karar verebilecek ve kendilerine özel modeli yaratabilecek. Bol sıfırlı etiket taşıyan bir çift ayakkabıyı alıp ertesi gün en yakın arkadaşınızla pişti olmak sizi korkutuyorsa, bu özel tasarım hizmeti tam size göre. Unutmadan, isminizin baş harflerini de tabanına işletebileceğiniz ayakkabılarınız 60 gün sonra kapınızda.

Haberin Devamı

Zaha Hadid’in ardından

Moda ve mimari dünyalarının birbirlerinden fazlaca beslendiklerini bilmeyen yoktur. Bu karşılıklı beslenmeye en çok katkıda bulunan isimlerden ve dünyanın önde gelen mimarlarından Zaha Hadid’in hayatını kaybettiği haberi, moda dünyasında şok etkisi yarattı. Chanel, Georg Jensen, Melissa gibi markalarla iş birliklerine giden, hatta kendisinin de moda dünyasında yer almayı çok istediğini ancak bunu ondan daha iyi yapan birileri olduğu için cesaret edemediğini söyleyen Hadid, mimari dünyası için yeri doldurulamayacak bir kayıp. İlham dolu sıra dışı kariyeri ve tasarım dünyasını yeniden tanımlayan cesur adımları için Zaha Hadid’e teşekkürler.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR