Yıldız ışığı

Sosyal medyanın hayatımızın her köşesine dahil olmasıyla birlikte bazı isimleri daha sık duyar ve görür hale geliyoruz. Bir ay önce kimsenin tanımadığı ‘sıradan’ bir Instagram kullanıcısı, bir anda ‘en ön sıradan’ yerini kapıveriyor. Herkesin takipçi sayısıyla popülaritesini tasdiklediği günümüzde, sosyal medyada ünlü olanın yoluna kırmızı halılar seriliyor.

Aslında ilk taşı, Amerikan Vogue dergisi atmıştı. Kim Kardashian ve Kanye West ikilisini Nisan 2014’te kapağına taşıyan dergi, çok eleştirilse de rekor bir satışla tarihe geçmişti. Sosyal medyanın gücünü ilk kez keşfettiğimiz o günden bu yana moda dünyasında dijitalde etkili isimlerin hükmü sürüyor desem yalan olmaz.

Farklı sosyal medya kanallarında 64 milyonu geçen takipçi sayısıyla ‘gerçek bir fenomen’ olan genç model Kendall Jenner ise Amerikan Vogue’un yeni silahı. Nisan ayında kapağını Rihanna’nın süsleyeceği dergi, tamamen Kendall Jenner üzerine hazırlanan bir ekle çıkmaya hazırlanıyor. Tabii ki bu hareketin satışları hızlı bir şekilde etkileyeceğine kesin gözüyle bakılıyor.

Haberin Devamı

İki sene önce pek çoğumuzun adını bile bilmediği ancak bugün her reklam panosunda yüzünü gördüğümüz güzel oyuncu Elçin Sangu da Türkiye’nin ‘sosyal medya’ örneği sayılabilir. Aslında 2011 yılından beri farklı dizilerde yer alan Elçin Sangu’nun gerçek patlaması ‘Kiralık Aşk’ adlı diziyle ve tabii ki bu sayede 2 milyonu aşan takipçi sayısıyla gerçekleşti.

Geçtiğimiz aylarda çok satan bir saç bakım markasının yüzü olan ve reklam filmleriyle karşımıza çıkan Sangu’nun, aynı zamanda Türkiye’nin en büyük mağaza zincirlerinden birisiyle de anlaştığı haberini alınca, bu ışığın ne kadar süre etrafını aydınlatabileceğini düşünmeden edemedim. Bir oyuncu, şarkıcı ya da televizyon ünlüsünün, hem de en popüler döneminde, farklı markalarla iş birliği yapmasına ilk kez şahit olmuyoruz. Daha önce pek çok ünlü isim, aynı anda çok sayıda marka için karşımıza çıktı. Ancak her şeyin çok hızlı üretilip tüketildiği günümüzde bu tür adımları atarken dikkatli olmakta fayda var.

Haberin Devamı

Kürke veda

Pek çok kadının vazgeçilmezi olarak bildiğimiz kürk, giderek bilinçlenen tüketicilerin gayretleri sonucunda yavaş yavaş hayatımızdan çıkmaya hazırlanıyor. Moda dünyasında, özellikle lüks segmentte kendisine sağlam bir yer edinen kürk kullanımı konusunda son gelişme, İtalyan devi Armani’den geldi. Marka, yaptığı açıklamayla şirket grubuna bağlı moda markalarının koleksiyonlarında gerçek kürk kullanımını durdurduğunu duyurdu. Aslında bu Armani’nin ilk açıklaması değil. Marka, 2009 yılında da benzer bir adım atmış ancak sonraki sezonlarda verdiği sözden caymıştı. Bakalım Bay Armani bu defa verdiği sözü tutabilecek mi?

Yeniden Irina

Bazı markalarla bazı isimler yanyana geldiğinde eşsiz uyum diye nitelendirilir. Bundan neredeyse on sene önce ilk kez bir araya gelen ve geçtiğimiz günlerde yeniden buluşan Irina Shayk ve Intimissimi de bu uyumlu ikililerden. Havaların ısındığı, kanımızın kaynadığı şu günlerde karşımıza çıkan kampanya çekimi, Irina Shayk’ın dünya üzerindeki en çekici kadınlardan biri olduğunu yeniden ispatlıyor gibi.

Haberin Devamı

Saatleri Beatles’a ayarlayalım

En sevdiğiniz müzisyeni bileğinizde taşımaya ne dersiniz? İsviçreli saat üreticisi Raymond Weil’in sektördeki kırkıncı yılını kutlamak üzere sınırlı sayıda ürettiği ‘maestro Beatles’ adlı model, efsanevi grup Beatles hayranlarını kalbinden vuracağa benziyor. Kadranında ‘Let It Be’ ve ‘Yellow Submarine’ gibi unutulmaz Beatles albümlerinin isimlerini barındıran bu model, markaya bugüne dek ilham olmuş tüm müzisyenlere bir saygı duruşu niteliği de taşıyor.

DİĞER YENİ YAZILAR