İstanbul’un Sesi

Küresel moda dünyasında Türkiye’nin sesi haline gelen Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul dün sona erdi. Moda tasarımcıları ve markaların dört gün boyunca koleksiyonlarını sunduğu moda haftası boyunca benim için öne çıkanlarsa şöyleydi:

- Londra’da sunduğu Sonbahar/Kış 2016 koleksiyonunu Istanbullu moda severlerle de buluşturan Bora Aksu, küresel ölçekte bir oyuncu olduğunu bize yeniden hatırlattı. Kalın el nakışlarının ön planda olduğu koleksiyonda koyu kırmızı, pembe, fuşya gibi renklerin dramatik bir romantizm yarattığını söyleyebilirim.

- Moda haftasının en yeni isimlerinden Şansım Adalı, SUDIETUZ markasıyla güçlü bir “ilk defile” sundu. 70’lerin ışıltısını şehirli ve lüks bir kadın silüetine yansıtan SUDIETUZ tasarımları podyumda süzülürken en ön sırada Gonca Vuslateri, Tuba Ünsal ve Ayşe Hatun Önal gibi isimler oturuyordu.

- Moda ve sanat ilişkisini taçlandıran ‘Jokes’ adlı kısa filmi moda haftası kapsamında sunan DICE KAYEK, moda haftasının sadece gösterişli şovlar veya sokakta fotoğraf çektiren konuklardan ibaret olmadığını ispatladı.

Haberin Devamı

Kayıp Anadolu

Giderek kaybolan hikayeler, ruha işleyen etnik müzikler ve Anadolu kadınının yeniden doğuşu Zeynep Tosun’a ilham kaynağı oldu. Kars yöresinin kadınları tarafından emek emek işlenen motifleri koleksiyonuna taşıyan tasarımcı, Sonbahar/Kış 2016 koleksiyonunu özel bir video eşliğinde moda haftası kapsamında sundu. Şifon, ipek krep kumaşların boncuk işlemeler ve tel kırma işi kemerlerle buluştuğu ‘Kayıp Anadolu’ adlı koleksiyonun ince işçiliği, hikaye ne olursa olsun alıştığımız Zeynep Tosun kalitesinden vazgeçilmediğinin işareti.

Carrie’nin Ayakkabı Aşkı

Bir döneme damgasını vuran dizi ‘Sex and the City’ kadın-erkek ilişkilerine getirdiği cesur ve yeni bakış açısıyla bilinir. Bizim gibi moda severler içinse dizinin moda dünyasıyla ilişkisi her şeyin üzerindedir. Şehirli dört kadının en sevdiği tasarımcıyı ezbere sayabilen, her bölümdeki farklı stilleri en ince ayrıntısına kadar hatırlayabilenleri mutlu edecek bir haber vereyim. Dizideki Carrie Bradshaw karakterine can veren Hollywood yıldızı Sarah Jessica Parker’ın kendi adını taşıyan ayakkabı markası SJP by Sarah Jessica Parker artık İstanbul’da. Zarif olduğu kadar zamansız bu ayakkabı modelleri sayesinde kendisini Carrie gibi hissetmek isteyen kadınların birbiriyle yarışacağından eminim.

Haberin Devamı

Yeni Metalik

Eğer başarabilirseniz Nirvana hayranı kadınları pullu ve parıltılı bir elbisenin içerisinde hayal edin; işte karşınızda MANGO İlkbahar/Yaz 2016 reklam kampanyası. 23 yaşındaki Amerikalı top model Karlie Kloss’un sunduğu “Yeni Metalik” trendi 90’ların grunge tarzını merkeze alıyor, çekici ve pervasız bir kadın imajı yaratıyor. Hazır yaz yaklaşıyorken Karlie Kloss’un beni başdöndürücü bir dans partisine davet etmesine karşı koyamayacağım.

Bağcık Derdine Son

Siz de benim gibi ayakkabılarının bağcıklarından dert yananlardansanız, Nike’tan gelen son haberleri sevinç çığlıklarıyla karşılayacaksınız. Hyperadapt 1.0 ile artık ayakkabılarımız da en az akıllı telefonlarımız kadar akıllı olacakmış; ayakkabının topuk bölgesindeki sensör sayesinde ayağınız otomatik olarak sarılacakmış. Özellikle sporcuların performansını olumlu yönde etkileyeceği düşünülen bu yeniliğin “kişiye özel” bir deneyim yaratması da cabası. Meraklılarına not, bu “akıllı ayakkabılar” 2016 sonbaharında satışa çıkacak.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR