Lady Gaga ile başlayan yolculuk

Geçtiğimiz şubat ayında Fransız Céline markasının yaratıcı yönetmenlik koltuğuna oturan Hedi Slimane, marka için yaratacağı yeni dünyanın sinyallerini vermeye başlıyor. Saint Laurent’da çalıştığı dönemde markanın ikonik logosunu değiştirmek gibi büyük adımlar atan ve bütün eleştirilere rağmen markayı başka bir bakış açısıyla ele alan ünlü tasarımcı, Céline döneminde de dikkat çekici hareketlerle gündeme geleceğe benziyor.

Lady Gaga ile başlayan yolculuk

Hedi Slimane’in ilk hareketi, Saint Laurent zamanından beri kendisinin en büyük destekçilerinden olan Lady Gaga’yla ilişkisini devam ettirmek oldu. Yalan yok, abartılı stiliyle öne çıkan Lady Gaga’yı bugüne kadar Céline gibi sade ve güçlü bir markayla yan yana hayal edemezdim. Ancak Slimane, arkadaşına bir hayli güveniyor olmalı ki marka için hazırladığı ilk çantayı kullanmasına izin verdi.

Paris’te yeni Céline çantasıyla fotoğraflanan Lady Gaga, sadece sosyal medya üzerindeki takipçileriyle bile marka için yeni bir pazara açılmayı sağlayacak önemli bir araçken Slimane bununla yetinecek gibi görünmüyor.

Haberin Devamı

Markanın ilk erkek koleksiyonu, parfüm seçkisi ve ‘couture’ tasarımları da yolda. Üzerine bir de dijital dünyada daha görünür olma hedefi söz konusu. Hal böyle olunca markanın dramatik değişimini milyonlarca modasevere ulaşan Lady Gaga gibi bir stil ikonuyla bir araya getirmekte beis görülmüyor.

Eylül ayında gerçekleşecek ilk koleksiyon sunumuna sayılı günler kala Hedi Slimane’in Céline’i ‘en çok konuşulanlar’ listesinde sağlam bir yer edinecek gibi duruyor.

Erkeklere özel makyaj koleksiyonu

Günümüzde erkeklerin de cilt bakımı ve makyaj ürünleri kullanmaya başlaması, büyük markaların dikkatinden kaçmıyor. Bir süredir Tom Ford gibi markaların koleksiyonlarında kendisine yer edinen ‘erkek bakım ürünleri’ Chanel ile yeni bir boyuta taşınıyor.
Kadınların hayallerini süsleyen kozmetik ürünlerine sahip marka, erkekler için de üç üründen oluşan bir ‘makyaj koleksiyonu’ sunmaya hazırlanıyor. Öncelikle erkeklerin makyaj konusunda özgürlüklerini ilan ettiği ve farklı denemeler yapmaktan çekinmedikleri Güney Kore’de satışa sunulacak koleksiyon güzelliğin cinsiyetle değil, stille alakalı olduğunun altını çiziyor.
BOY DE CHANEL adlı bu mini koleksiyondaki ürünler ülkemizde satışa sunulmayacak olsa da markanın hayranı olan erkeklerin bu koleksiyondan uzak kalamayacağından eminim.
İsveçliler güçlerini birleştirdi
Acne Studios ve Fjallraven. Bu iki markanın adlarını okuyunca bile -ki ikincisini doğru şekilde okuyabilmek gerçekten emek gerektiriyor - aklıma kuzeyin sert rüzgarları, soğuktan korunmaya çalışan stil sahibi insanlar ve iddialı görünümler geliyor. Şimdi bu iki marka güçlerini birleştirerek hayranlarına farklı bir koleksiyon sunuyor.
Önümüzdeki günlerde her iki markanın seçili mağazalarında satışa sunulacak koleksiyonda Fjallraven’in ikonik çantaları Acne Studios dokunuşuyla renkleniyor, Acne Studios’un geniş kesimli silüetleri Fjallraven’in fonksiyonel kumaşlarıyla yeniden hayat buluyor.
İki İsveçli markanın bir araya gelmesi beni çok sevindirdi. Paylaşılan ilk görseller de pek çok moda severi mutlu edeceğe benziyor.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR