Yıldızlar karması

Bir döneme damgasını vurmuş, moda dünyasının ilham perilerinden birisi olmuş, etkisini zirvede olduğu yılların ötesine taşımayı başarmış top model Cindy Crawford’ın kızı Kaia Gerber, annesinin adımlarını takip etmeye, hatta annesinden çok daha hızlı bir şekilde ilerlemeye devam ediyor. Henüz 16 yaşında olmasına rağmen dünyaca ünlü moda markalarının podyumlarında yürüyen, reklam kampanyalarında yıldızlaşan ve sosyal medyanın göz bebeği olan Kaia, şimdi de moda dünyasının duayen isimlerinden Karl Lagerfeld ile bir kapsül koleksiyon hazırlığında.

Yıldızlar karması

Son birkaç sezonun en çok dikkat çeken modelini günümüz moda sahnesinin en başarılı tasarımcısıyla buluşturma fikri kimden çıktı bilemesem de bu buluşmanın beni çok şaşırttığını söyleyemem. Zira Lagerfeld, Kaia’nın hızlı çıkışının mimarlarından birisi olarak görülüyor. Daha önce tasarımcı koltuğunda oturduğu farklı markalarda Kaia ile yolları kesişen Lagerfeld, genç modeli ‘ilham veren, gençlik enerjisiyle dolu, kendi ayakları üzerinde duran biri’ olarak tanımlıyor.

Haberin Devamı

Karl Lagerfeld’in kendi adını taşıyan markası bünyesinde önümüzdeki günlerde satışa çıkacak ve iki hafta süreyle sadece dijital kanallardan ulaşılabilecek koleksiyonda Lagerfeld’in Parizyen dokunuşuyla Kaia’nın Los Angeles stili bir araya gelecekmiş. Havalı genç kadınları odağına alacak koleksiyonda küçük siyah elbiselerden motorcu ceketlerine kadar pek çok ikonik görünüm yeniden yorumlanacakmış. Koleksiyonun mağazalarda satışa sunulmasıysa eylül ayını bulacakmış. Kampanya dönemi boyunca Kaia’nın dünyanın farklı şehirlerinde gerçekleştirilecek tanıtım etkinlikleri ve özel davetlere katılması planlanıyormuş.

‘Lagerfeld’e gençlik aşısı’ olarak adlandırabileceğimiz bu hareketin Kaia’nın milyonlarca sosyal medya takipçisi cephesinde anında karşılık bulacağından şüphem yok. Yine aynı şekilde, genç modelin bir sonraki iş birliğinin hazırlıklarının da şimdiden yapıldığını tahmin etmek çok zor değil. Eğer siz de bu koleksiyonun bir parçasına sahip olmak isterseniz 30 Ağustos’tan itibaren Karl Lagerfeld web sitesine göz atabilirsiniz.

Haberin Devamı

New York’a Rihanna dopingi

Son birkaç yıldır popülaritesini yitirdiği söylenen ve moda severleri yeterince heyecanlandırmayı başaramadığı düşünülen New York Moda Haftası, aradığı kanı Rihanna’yla bulacağa benziyor. Müzik kariyerinin yanına moda ve güzellik alanındaki markalarını da ekleyen ünlü şarkıcı, iç giyim markası ‘Savage X Fenty’ için hazırlayacağı şov ile moda haftasını kapatmaya hazırlanıyor.
Mayıs ayında sunduğu ilk koleksiyonuyla geniş bir hayran kitlesine ulaşan, ürünleri sıklıkla tükenen hatta web sitesi yoğun ilgiden dolayı çöken ‘Savage X Fenty’, farklı vücut tiplerine hitap eden iç giyim ürünleri ve aksesuarlarıyla Rihanna’nın yeni bir yönünü keşfetmemizi sağlıyor. Ulaşılabilir fiyatlarıyla da dikkat çeken markanın arkasına aldığı rüzgar, bir süre daha devam edecek gibi duruyor.
New York Moda Haftası’nın kapanışını yapmak gerçekten iddialı bir görev. Neredeyse ‘couture’ kalitesinde işler sunan hazır giyim tasarımcıları ya da asırlık moda markaları yerine henüz birkaç aylık bir markanın bu görevi üstlenmesiyse tam deli cesareti denecek türden. Bakalım Rihanna’nın bitmek bilmeyen yaratıcı enerjisi ve bu cesur hareketi New York’a iyi gelecek mi?

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR