Skandal açıklamalar

Prestijli dergilerin kapaklarında yer alan, önde gelen tasarımcıların defilelerinde podyuma çıkan ve moda severlere stiliyle ilham veren genç yıldız Kendall Jenner’ın başı, yaptığı açıklamalar yüzünden derde girdi.

Bir süre önce modellik kariyerine ara verdiğini açıklayan Jenner’a, geçtiğimiz hafta verdiği bir röportajda bu kararının nedeni sorulmuştu ve kendisi “İlk günden itibaren defileler konusunda fazlasıyla seçiciydik. Bazı kızlar gibi bir sezonda 30 defileye falan çıkmayı - ya da artık her ne haltsa - yapmayı istemedim. Defileler dışında da yapacak o kadar çok işim vardı ki...” cevabını vermişti. Bu cevap özellikle bahsi geçen ‘bazı kızlar’ yani yoğun çalışan modeller açısından ciddi sorunlar içeriyordu.

Sektörün en önemli paydaşlarından olan modeller ailelerinden uzak kalarak, defilelerin fiziksel ve ruhsal etkileriyle savaşarak, sektördeki tacize varan yaklaşımları bertaraf ederek ayakta kalırken ve kimi zaman sezonda 70-80 defile tamamlayarak hayatlarını kazanmaya çalışırken böylesi bir açıklama kulağa hiç iyi gelmiyordu.

Haberin Devamı

Tam da birkaç model ve editör Jenner’ı şımarıklık ve ne istediğini bilmezlikle suçlamaya başlamıştı ki genç yıldız sosyal medya üzerinden bir özür mesajı yayınladı. Mesajında tamamen iyi niyetle sarf ettiği, modelleri övmeyi amaçlayan sözlerinin çarpıtıldığını söyleyen Jenner, pek çok modelden ilham aldığını ve kendilerine sonsuz saygı duyduğunu yazarak ortalığı biraz da olsa sakinleştirmeyi başardı. Peki acaba kriz atlatıldı mı yoksa yaklaşan yeni sezonla birlikte yeni bir tartışma çıkacak mı?

‘Track’ Geliyor

Triple S adlı ‘çirkin spor ayakkabı’ modeliyle yakaladığı başarıyı devam ettirmek isteyen Balenciaga, yeni bir pazarlama hamlesiyle karşımızda. Markanın yeni spor ayakkabı modeli Track için uygulanacak satış stratejisi, bir spor ayakkabıdan fazlasını sunma iddiasında.
Bu yeni spor ayakkabıyı hemen satın almak isterseniz pek çoğumuzun şu günlerde yaptığı gibi online mağazada geri sayım ekranına bakmayacaksınız. Onun yerine Londra’nın en ünlü alışveriş noktalarından Selfridge’s mağazasının yolunu tutacaksınız. Tabii ki randevu almak şartıyla.
Balenciaga’nın Track için oluşturduğu sistem, kullanıcıların henüz dokunmadıkları, denemedikleri bir ayakkabıyı almalarına müsaade etmiyor. Sisteme girenler denemek istedikleri ayakkabının rengini ve numarasını seçtikten sonra mağazada gerçekleştirilecek bir randevu için gün ve saat bilgilerine göz atıyor. Sonrasınaysa işin eğlenceli kısmı olan ‘popüler bir ayakkabıya herkesten önce ulaşmak’ kalıyor.
Popüler demişken bir noktaya açıklık getireyim. Balenciaga, bir önceki ‘fazla popüler’ modelinde yok satmanın sözlük anlamını deneyimlemişti. Ancak yeni gelen modelin benzer bir etki yaratacağından şüpheliyim. Zira yeni model Track, salonda ağırlık kaldırırken ya da sahilde koşarken karşılaşacağınız spor ayakkabılardan farklılaşamıyor. Kullanıcısına performans ya da rahatlık vaat ettiğinden de emin olmadığımıza göre elimizde bu modelin binlerce liralık etiketini anlamlandıracak pek bir şey kalmıyor.
Bakalım Balenciaga’nın Track modeli yeni sezonun en iddialı ayakkabısı mı olacak yoksa bir başarısızlık örneği mi?

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR