Kafaya takın

Hayır, okulun nasıl gittiğini, işte neler olduğunu, sosyal medyada kimin kime ne dediğini kafaya takmayın. Bütün bunların yerini çiçeklere bırakın. Tıpkı ünlü yıldızların son dönemde yer aldıkları dergi kapaklarında yaptıkları gibi.

Beyonce’den başlayalım. Çok konuşulan Vogue Eylül kapağında rüya aleminden fırlamış gibi duran ünlü yıldızın saçındaki çiçekler, bu trendin en önemli işareti. Üstelik kendisi sadece kapak görseliyle yetinmemiş, kapak çekiminde yer alan başka bir karede de bu trendi devam ettirmiş. Kutsal moda ayında yayınlanan etkili bir derginin kapağında, dünyanın en ünlü şarkıcısının saçında bu tür bir uygulama görüyorsak anlayın ki ‘kafaya takılan çiçek’ trendi ortalığı kasıp kavuracak.

Okyanusun beri tarafında da işler pek farklı değil. Rihanna, İngiliz Vogue dergisinin Eylül kapağında, çiçekler eşliğinde parıldıyor. Yine aynı denklem, yine aynı sonuç. Kafaya takılan çiçekler bir şekilde moda sahnesinde görünür oluyor. Rihanna’nın çekimde kullandığı lüks tasarımlar ya da iddialı bir şekilde alınmış kaşları bile saçındaki çiçeklerin önüne geçemiyor.

Haberin Devamı

Peki ya siz bu trendi uygulamak isterseniz neler yapabilirsiniz? Benim ilk önerim, dergi kapaklarındaki fotoğraflara fazla özenmemeniz. Zira bu kapaklardaki çiçekler, konsepte ve çekime özel olarak hazırlanıyor.

Burada imdadınıza yetişecek ilk çözüm, farklı hızlı moda markalarının birbirinden renkli saç aksesuarları. Kimi zaman yapay çiçeklerden kimi zaman da çiçek formunda bir araya getirilmiş farklı malzemelerden oluşan bu aksesuarların her mağazada karşınıza çıkacağını söyleyebilirim.

Bir diğer alternatifse kuru tanzim saç aksesuarı yapan atölyeler. Bu atölyelerde dilerseniz hazır modelleri inceleyebilir, dilerseniz stilinize en uygun modeli bir tasarımcı eşliğinde hayata geçirebilirsiniz.

Gün gelip de bir şeyleri kafaya takmanın trend olacağını düşünür müydünüz bilmem ancak artık düşünme aşamasını geride bırakın ve bir an önce kafaya takın.

Keşif: MIcalle

Stilini, zevkini ve yaşam tercihlerini yıllardır beğenerek takip ettiğim Billur Saatçi, sonunda kendi giyim ve aksesuar markasıyla karşımızda.

Haberin Devamı

Micalle, her bedenden kadının rahat ve şık görünümler yaratabilmesi amacıyla yola çıkmış; bu amaca hizmet ederken de doğaya ve insanlara saygılı olunması gerektiğini unutmamış. Markanın kumaş seçkisi, bu farkındalık göz önünde bulundurularak oluşturulmuş ve TENCEL, kupra ve viskon gibi kumaşlar tercih edilmiş.

Yenilenebilir ağaç kaynaklarından elde edilen ve yüksek mukavemet sağlayan TENCEL’in konfor standardı, hayvanlara karşı da sorumluluklarını yerine getirerek üretilen kupranın pürüzsüzlüğü ve yüksek nem alma kapasitesiyle öne çıkan viskonun parlak renkleri, Micalle’in bu kumaşları tercih etme sebeplerinden birkaçıymış.

Kumaşlar kadar dikkat çeken bir diğer Micalle imzası da desenler. Trendleri takip edeyim derken moda kurbanı olan kadınlara ilaç gibi gelecek zamansız desenler, markanın kendi trendlerini yaratmasına yardımcı olacak gibi duruyor.

Henüz çok genç olsa da sağlam adımlar atacağının sinyallerini veren Micalle ve yaratıcısı Billur Saatçi’nin yolu açık olsun.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR