Yeni bir çevre krizi

Ünlü İngiliz moda markası Burberry son günlerin en çok konuşulan markaları arasında yer alıyor. Köklü bir geçmişe sahip lüks markanın bu defa gündeme gelme sebebiyse ne başarılı bir tasarımcı iş birliği ne de sıra dışı bir koleksiyon.

Yeni bir çevre krizi

Bundan birkaç gün önce yapılan bir açıklamada, Burberry markasının stoklarda kalan ürünlerinin tamamının yok edildiği bilgisi yer alıyordu. Yapılan ilk yorumlarsa marka yetkililerinin, elde kalan ürünlerin bir şekilde Burberry profiline uymayan moda severler tarafından giyilmesini engellemek istediği yönündeydi. Yani iddialara göre Burberry, ürünlerinin el altından yok pahasına satılarak sokaktaki ‘sıradan’ moda severler tarafından giyilmesini istemiyordu.

Her ne kadar bu eylemin arkasındaki düşünce lüks bir markanın ulaşılmaz konumunu sağlamlaştırmak için doğru gibi görünse de işin çevre boyutu devreye girince bütün hesaplar şaşıyor.

Yaklaşık 38 milyon dolar değerindeki kıyafet ve aksesuarın yok edilmesindense üretim planlamasının daha doğru şekilde yapılması ve bu sayede elde satılmayan ürün kalmaması gerekiyordu.

Haberin Devamı

Bazen ne plan yaparsan yap, ne tahmin edersen et kağıt üzerindeki sayılarla gerçek hayattakiler birbirini tutamayabiliyor. Burberry ürünlerinin elde kalma sebebiyse bana markanın tasarımcı değişikliği sürecinde yaşadığı beklenmeyen popülarite kaybı gibi geliyor.

Büyük bir çevre krizinin baş aktörleri arasında gösterilen moda dünyası, bu tür israf haberleriyle değil, çevre konusunda yapıcı adımlarla gündeme gelmeli. Bakalım Burberry, bu krizden bir çıkış yolu bulabilecek mi?

Yeni bir çevre krizi

Keşif: Danse Lente

Bu hafta sürekli yeniliğin peşinde koşan moda severlere ilaç gibi gelecek bir keşifle karşınızdayım. Londra çıkışlı Danse Lente, özgün modelleriyle dikkat çeken bir çanta markası. Şimdilik sadece kadın koleksiyonuna sahip olan bu markanın sokak stilinin yıldızı olacağına inanmama neden olansa Johnny ve Lorna adlı modelleri.

Modern mimariyi ve çağdaş estetik değerleri görünümüne taşımak isteyen kadınlara hitap eden Danse Lente, adını Fransızca’da ‘Yavaş Dans’ anlamına gelen kelimelerden alıyor. Markanın keskin ve yumuşak hatları ustaca buluşturmayı başaran tasarımları da aslında bu isme selam çakıyor.

Haberin Devamı

Henüz erkekler için ürünler sunmayan markanın önümüzdeki günlerde giderek daha çok karşımıza çıkmasını ve sonrasında da erkek çantalarına imza atmasını umuyorum.

Yeni bir çevre krizi

Pirelli Takvimi geliyor

Her yıl merakla beklenen Pirelli takvimi, giderek daha farklı toplumsal konulara değinerek geçmişindeki ‘seksi kadınlarla dolu takvim’ imajını değiştirmeye devam ediyor. Ünlü takvimin 2019 versiyonunda Gigi Hadid, Misty Copeland, Laetitia Casta ve Julia Garner yer alıyor.

Yeni takvimin teması, bir film karakterini canlandıran kadınlar. Miami ve New York’ta on güne yayılan bir süreçte tamamlanan fotoğraf çekimlerinde, hayattaki amaçlarına çoktan ulaşmış ya da bu yolda başarı basamaklarını birer birer tırmanmaya devam eden kadınlar canlandırılıyor.

Bir dansçı, bir ressam, bir botanik fotoğrafçısı ve bir iş kadınından oluşan bu dörtlünün hikayelerini daha detaylı bir şekilde öğrenebilmek ve fotoğrafları görebilmek için birkaç ay daha beklememiz gerekiyor.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR