Yazın en popüler çantası

Eğer moda dünyasına ilginiz varsa ve Instagram’da zaman geçiriyorsanız Dior’un ‘Saddle Bag’ çantasının bu yazın favori çantası olarak ilan edildiğini fark etmişsinizdir. Çok sayıda takipçiye sahip kullanıcıların birbirinden farklı şekillerde stillerine dahil ettikleri çanta, geçtiğimiz hafta içerisinde paylaşılan onlarca fotoğraf sayesinde herkesin gündemine girmeyi başardı. Böyle okuyunca her şey normal gibi görünüyor ama bakın bakalım bu işin arkasında nasıl bir çalışma yatıyor.

1999 yılında John Galliano tarafından Dior için tasarlanan ve bir eyeri anımsatan ‘Saddle Bag’ aradan geçen yaklaşık yirmi yıldan sonra yenilendi, güncellendi ve bu geri döndü. Bir süredir yavaş yavaş konuşulmaya başlanan model, onlarca farklı Instagram kullanıcısının ardı ardına paylaştığı ilham dolu fotoğraflar sayesinde de resmi olarak ‘bu yazın en popüler çantası’ ilan edildi.

Bu Dior çantayı farklı kullanıcıların fotoğraflarında birbirinden farklı zamanlarda görseydim, yazın en popüler çantası olduğuna gerçekten inanabilirdim. Ancak bir anda bastıran bu fotoğraf yağmuru, reklam dünyasının içerisinde yer alan benim gibi biri için fazlasıyla şüpheliydi.

Haberin Devamı

Biraz araştırdım ve resmi olmayan kaynaklardan markanın bu kampanya için yüz farklı Instagram kullanıcısıyla işbirliğine gittiğini öğrendim. Bu isimlerden bazıları “Dior Saddle Bag geri döndü!” gibi genel ifadelerle paylaşım yaparken bazılarıysa çantanın marka tarafından hediye edildiğini açıkça söylemişti. Bu da milyonlarca insanına ulaşan dev bir reklam kampanyası demekti.

Öyle ya da böyle, ikonik bir çantanın geri dönüşüne şahit oluyoruz; hem de çok güçlü bir şekilde. Benim merak ettiğim konuysa yapılan bu sıra dışı dijital reklam kampanyasının satışlara ve dolayısıyla sokaktaki kullanıcıya nasıl yansıyacağı. Bakalım ‘Saddle Bag’ gerçekten de yazın en popüler çantası olacak mı?

Doksanlara gönderme

Eskinin Spice Girls üyesi, son yılların iddialı moda tasarımcısı Victoria Beckham, kendisinden beklemeyeceğimiz bir adım atarak Reebok ile işbirliğine gidiyor.

Haberin Devamı

Minimal stilini yansıttığı, kendi adını taşıyan markasıyla moda dünyasında hatırı sayılır bir görünürlük yakalayan Beckham’ın spor bir markayla bir araya gelmesi bana bir hayli ilginç geliyor. Her ne kadar dünyaca ünlü futbolcu David Beckham ile evli olsa da Victoria Beckham’ın spor dünyasıyla tasarım anlamında yakınlaşmasına hala biraz şüpheyle yaklaşıyorum.

Bu birlikteliğin ilk meyveleri sayılabilecek parçalarda 90’ların basketbol kültürüne ve efsaneleşen basketbol oyuncusu Shaquille O’Neill’a selam gönderiliyor. Beckham, yaptığı açıklamada bu parçaların o döneme bir saygı duruşu niteliğinde olduğunu ve geniş bir arşiv içerisinden özenle seçildiğini söylüyor. Ancak Beckham’ın tasarım yaklaşımı, üzerinde Shaq’ın adı ve silüeti olan tişörtlerin koluna VB harflerini kazımaktan ileri gitmişe benzemiyor.

Elbette bu parçalar, uzun soluklu bir işbirliğinin ön gösterimi. Victoria Beckham’ın bu sene sonuna doğru çıkacak yeni Reebok koleksiyonlarında şık spor ayakkabılar, spor giyim ürünleri ya da lüksü rahatlıkla buluşturan parçalar olacağını tahmin ediyorum.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR