Yeni bir adım

Geçtiğimiz günlerde Instagram’a gelen en yeni özelliklerden birisini deneyip beni takip edenlerle bir sohbet videosu paylaştım. Videoda dijital dünyanın etkili kullanıcıları arasına girmek için neler yapılabileceğinden, moda markalarının bu kullanıcılarla olan ilişkilerinden ve birkaç farklı konudan daha bahsettim. Gelen yorumlardan biri tam da üzerine uzun uzun düşünmelik bazı soruların kafamın içinde çınlamasına neden oldu diyebilirim.

Yeni bir adım

Sıklıkla moda endüstrisinin çevreyle olan ilişkilerinden, doğaya saygılı uygulamalardan ve yeni teknolojilerden bahsetmeme rağmen işin ‘tanıtım’ tarafındaki savurganlık üzerine hiçbir şey yazmamıştım. Oysa bu renkli dünyada karşımıza çıkan tanıtım malzemeleri ya da havalı defilelerin davetiyeleri de en az kıyafetler kadar özenle üretilmeli, değil mi?

Malum, işim gereği, her gün çok sayıda farklı kutu, ürün ve davetiye gibi gönderi teslim alıyorum. Bu gönderiler zaman içerisinde diğerlerinden ayrılıp dikkat çekebilmek adına o kadar abartılı bir hal alıyor ki ortaya çıkan atıklar gözden kaçırılmayacak boyutlara ulaşıyor.

Haberin Devamı

Defile davetiyeleriyse başka bir dünya. En önde gelen moda markalarının bile davetiyelerini hazırlarken adeta yoldan çıktığını söyleyebilirim. Hal böyle olunca geri dönüştürülebilen tasarımlar ya da doğa dostu aksesuarlar neye yarıyor ki?

Örneğin ben bundan sonraki adımda bütün davetiyelerin dijitalleşmesini bekliyorum. Prada ya da Fendi gibi moda devlerinin defilelerinde hali hazırda uygulanan dijital kontrol sisteminin bütün sektöre yayılmasını ve bu sayede yüzlerce davetlinin yaratacağı çöp yığınlarına bir son verileceğine inanıyorum. Her ne kadar bu davetiyeleri paylaşmayı çok sevsem ve yıllar boyunca saklasam da moda dünyasının bu çevre dostu adımı atması gerektiğini düşünüyorum.

Wintour imzalı ayakkabılar

Moda dünyasının en etkili isimlerinden olan Anna Wintour, bu defa bambaşka bir yönüyle karşımızda. Ünlü editör, başında bulunduğu Vogue dergisi ve önde gelen spor giyim markalarından Nike’ın iş birliğiyle hazırlanan özel koleksiyonun ilham kaynağı olmuş ve ortaya Anna Wintour imzalı Air Jordan spor ayakkabılar çıkmış.

Haberin Devamı

Yeni bir adımİki farklı popüler Air Jordan modelini yeniden yorumlayan Vogue ekibi, Air Jordan I için kırmızı ve kırık beyaz renk alternatiflerine yönelmiş. Spor ayakkabının yuvarlak fermuar detayı ve üzerindeki Vogue logosu, moda severlerin dikkatini çekebilecek nitelikte. Bir diğer model olan Air Jordan III SE ise Wintour’un imzası sayılabilecek Chanel ceketlerden ilham almışa benziyor.

Her iki modelin en önemli özelliğiyse tabanlarında ‘AWOK’ yazması. Bu kelime, Anna Wintour’un imzası sayılıyor; çünkü, ünlü editör beğendiği ve dergisinde yayınlanmaya uygun bulduğu işleri bu kelimeyi kullanarak imzalıyor. Deyim yerindeyse bu iki ayakkabı dünyanın en sıkı takip edilen moda editörünün garantisini taşıyor.

Önümüzdeki günlerde satışa çıkacak modeller, tam da yaklaşan moda haftaları öncesinde sokaklara düşecek ve eminim ki New York, Paris ve Londra gibi moda haftalarında sokak stili yıldızlarının fotoğraflarında baş köşeyi kapacak. Belki Anna Wintour’u bile bu ayakkabılarla defilelere katılırken görebiliriz, kim bilir?

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR