Döngü tamamlanıyor

Bine yakın markayı dünyanın farklı köşelerindeki tüketicilerle buluşturan ASOS, özellikle genç moda severler arasında popüler olan bir alışveriş sitesi. Kendi adını taşıyan markasıyla da sokak stili fotoğraflarında sıklıkla karşımıza çıkan ASOS’un moda dünyasını etkileme gücüyse tartışılmaz.

Döngü tamamlanıyor

Ünlü marka bu gücü iyi bir şekilde kullanmaya devam ediyor ve moda dünyasında hayvanlardan elde edilen materyallerin kullanımına dikkat çekecek adımlar atıyor.

Öncelikle moher kürklerin kullanıldığı ürünler satmayacağını açıklayan ASOS, hemen ardından kaşmir ve kanatlı hayvan tüyü gibi malzemelerin kullanıldığı parçaların 2019 Ocak ayına kadar siteden kaldırılacağını duyurdu. Bu kararın alınmasında etkili olan gelişmelerden birisi, hayvan hakları örgütü PETA’nın Mayıs ayında yayınladığı bir video. Videoda, Güney Afrika’da yer alan bir çiftlikte moher kürk üretiminde uygulanan vahşi yöntemler gözler önüne seriliyor.

ASOS’un etik üretim üzerine çalışmaları sadece bu yasakla sınırlı değil. Gittikçe daha bilinçli kullanıcılar haline gelen moda severlerin talepleri doğrultusunda şekillenen yeni düzende marka, geri dönüşüm uygulamalarını hayata geçirmeye hazırlanıyor. London College of Fashion iş birliğiyle hazırlanan bir programa dahil olan ASOS, tasarımcılarını üretim ve tüketim döngüsü hakkında bilinçlendirerek sürdürülebilir uygulamalar konusunda somut adımlar atmaya başlıyor.

Haberin Devamı

2020 yılına kadar moda döngüsünü etik ve sürdürülebilir bir şekle sokmayı amaçlayan bu tür girişimler, moda endüstrisini çok daha parlak günlerin beklediğinin habercisi.

Spor podyumda

90’larda popülerleşen ve spor giyimin ikonik markalarından biri haline gelen FILA, yeniden atakta. Sokak stilinde spor etkinin artışıyla birlikte yirmi yıl aradan sonra yeniden hayatımıza giren marka, şimdi işi bir adım daha ileri götürüp Milano Moda Haftası’nda podyuma çıkmaya hazırlanıyor.

Adidas Originals markasının tasarım ekibinden transferlerle güçlenen FILA, Milano defilesi için hem arşivlerindeki ikonik parçalardan yararlanacak hem de milenyum etkisini yansıtacak yeni denemelerde bulunacakmış. FILA’nın bu ilk defilesini heyecan ve merakla bekliyorum.

Haberin Devamı

El Alem Ne Derse Desin

Saçlarını havalı havalı savurup erkekleri kendisine hayran bırakan kadınlar, yerini kendi ayakları üzerinde duran ve gücünü kendinden alan kadınlara bırakalı çok oldu.

Kadınların gücüne inanan ve bu gücü ortaya çıkartmaları için desteğini esirgemeyen markalardan Elidor, bu dönüşümün öncülerinden olmaya devam ediyor. ‘El Alem Ne Derse Desin’ sloganıyla bir senedir farklı çalışmalara imza atan markanın son işiyse Tuku Tukum markasıyla bir araya gelerek hazırlanan bir kapsül koleksiyon.

Tuğba Kuzdere tarafından kurulan ve yaratıcı desenleriyle beğeni toplayan Tuku Tukum’un Elidor için ürettiği ‘El Alem Collection’ parçaları arasında özellikle sloganlı tişörtlerin dikkat çektiğini söylemem gerek.

“Nasıl istersem!” ve “El alem ne der?” gibi mesajlar taşıyan tişörtler Trendyol’da satışa sunuldu bile. Eğer siz de yargılayan bakışlara ya da olumsuz yorumlara aldırmayanlardansanız bu koleksiyona göz atmanızı öneririm.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR