Stiliyle ölümsüzleşen kadınlar

Bazen düşünüyorum da acaba dünyaca ünlü moda tasarımcısı Gabrielle ‘Coco’ Chanel’in “Moda geçip gider, stilse aynı kalır” minvalindeki sözleri bugüne kadar kaç kadını etkisi altına almıştır? Gazete köşelerinde ya da dergi sayfalarında bu cümleyi okuyan kaç kadın gerçek stilin trendler, yani o dönemde moda olan her neyse onlar, değişse bile yıllara meydan okuyacağını fark etmiştir? Belki milyonlarca, belki de sadece bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar. Bugünün de konusu zaten o az sayıdaki özel kadından geriye kalanlar.

Güçlü ve etkili Katharine

Genç okuyucular belki de bilmez, 1930’ların en önemli kadın figürlerinden birisi olarak kabul edilen Amerikalı yıldız Katharine Hepburn, kendine özgü stilini özgürlükçü bir anlayışla yansıtmayı tercih ediyordu.

Kadınların kendilerine dayatılan giyim kuşam kalıplarından sıyrılmasını isteyen Hepburn’ün tarihe geçen siluetleri arasında da bu mücadelede önemli bir yeri olan gömlek ve yüksel belli pantolonlar yer alıyordu.

Amerikan rüyası Marilyn

Kah Amerikan Rüyası’nın yeni yüzü olarak anıldı, kah çalkantılı ilişkileriyle manşetlere taşındı; Marilyn Monroe sadece stiliyle değil yaşantısıyla da çok konuşuldu.

Haberin Devamı

Yılların eskitemediği bu sarışın, nerede görseniz tanıyacağınız saç stili ve makyajıyla, bir de tabi ki neredeyse hiç ayağından çıkartmadığı topuklu ayakkabılarıyla hala hafızalarımızda.

50’lerden itibaren ‘çekici kadın’ tanımlamasının sözlük anlamı haline gelen Monroe’nun gardırobunun imzasıysa kıvrımlarını ön plana çıkartan elbiseleri.

İlham perisi Jane

Şarkı sözü yazarı, yönetmen ve aktris gibi farklı şapkaları olsa da biz Jane Birkin’i “stil ikonu” olarak anıyoruz. 70’lerin bohem yaşantısını en havalı şekilde yansıtan görünümlere imza atan Jane Birkin denince aklıma farklı denim kullanımları ve balıkçı yaka kazaklar geliyor.

Uzun yıllar sıra bekleyip bir servet harcayarak elde edebileceğiniz lüks bir çanta modeline de adını veren yıldız, sadece stiliyle değil adıyla da uzun yıllar kalıcı olacağa benziyor.

Zarafet timsali Grace

Bir kadının hayal edebileceklerinin sınırı yok elbette; ancak, önce Hollywood yıldızı, sonrasında Monaco prensesi, en nihayetinde de stil ikonu olan Grace Kelly bazı hayallerin çok ötesinde.

Haberin Devamı

Sıklıkla tercih ettiği ‘gömlek-elbise’ kullanımı ve bunları tamamlayan şık kemerleriyle hatırladığım Kelly’nin unutulmaz stilindeki en önemli parçalardan birisi de kıvrımlı ve kabarık elbiseleri.

Meghan Markle etkisi

Yemeyip içmeyip takip ettiğimiz kraliyet ailesi düğününün ardından yeni prenses Meghan Markle’ın rüzgarı dinmek bilmiyor. Tıpkı Kate Middleton gibi Meghan da moda markalarının bir anda kaderini döndürüyor, satışlarını doğrudan etkiliyor.
ABD’li oyuncunun düğün gecesinde tercih ettiği ve milyonlarca kadının hayallerini süsleyen beyaz elbiseyi hazırlayan Stella McCartney, elbisenin birebir aynısını satışa sunmaya hazırlanıyormuş. Ünlü tasarımcı, Londra’da açacağı yeni mağazasın şerefine sınırlı sayıdaki elbiseyi sadece İngiliz elitlerinden oluşan bir grup müşterisi arasında satışa çıkartacakmış. Bakalım yeni prensesin moda dünyasında yarattığı bu baş döndürücü etki nasıl devam edecek?

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR