Harry Styles’ın stil evrimi

Henüz çocuk denecek yaşta sahnelerle tanışan ve dünya çapında üne kavuşan Harry Styles sadece milyonlarca müzik sever genci etkilemekle kalmıyor, yıllar içerisinde adeta evrim geçiren stiliyle moda severlerin de radarına girmeyi başarıyor

Harry Styles’ın stil evrimi

İngilizliğin hakkını veren ve ilk gençliği boyunca punk rock bir stil benimseyen ünlü yıldız, birlikte müzik yaptığı grup arkadaşlarından ayrıldıktan sonra çok daha olgun bir stil benimsedi. Öyle olgun dediğime bakmayın; her ne kadar takım elbiseler ve klasik ayakkabılar gardırobuna eklense de Harry’nin yaşının verdiği enerji stiline yansımaya devam etti. Bu ‘dikkat çekici’ ve ‘olgun’ buluşmasını sağlayabilen markaysa Alessandro Michele yönetiminde kendine has bir çizgiye erişen Gucci oldu.

Konserlerinde Gucci’nin en son tasarımlarını giymeye başlayan Harry Styles, hayranlarının uzun süredir beklediği adımı atarak markanın yeni sezon kampanyasının yüzü oldu. Ağırbaşlı ancak genç duruşuyla öne çıkan Gucci Tailoring koleksiyonunun ürünleriyle objektifin karşısına geçen Styles, kısa sürede internet dünyasında en çok konuşulan isimlerin arasına girmeyi başardı.

Haberin Devamı

Harry Styles’ın asi genç figüründen Burberry ve Gucci gibi markaların vazgeçilmez erkeği figürüne dönüştüren bu stil evriminin nasıl devam edeceğini çok merak ediyorum.

Mesajını taşı

Mesaj kaygılı tişörtler trend listelerindekini hakimiyetini sürdüredursun, Beymen Blender’dan bu kaygıya farklı ve esprili bir yorum geliyor. ‘Think Blender, Talk Blender’ kampanyasıyla sunulan ve unisex olarak tasarlanan siyah tişörtler, yanlarında bir kese ile geliyor. Kesenin içerisindeyse tişörtünüzün üzerine yapıştırabileceğiniz farklı harfler yer alıyor.

Aldığınız tişörtün bir köşesinde hoşunuza giden bir cümlenin yazması her ne kadar ‘çok özel’ hissettirse de üzerinde kendi oluşturduğunuz mesajı taşımanızı sağlayan Beymen Blender tişörtlerin yeri bir başka olacak gibi.

Medusa’nın gücü

Logosundaki Medusa sembolünü pek çok farklı uyarlamayla moda severlere sunan Versace, bu defa Medusa’ya başka bir açıdan yaklaşıyor. Resort 2019 koleksiyonunu sunan İtalyan moda devi çok renkli, bol desenli tasarımlarının yanına çok daha sade ve şık bir ‘Medusa’ yorumu ekliyor.

Haberin Devamı

Uzun zamandır görmediğim kadar farklı ve iddialı olan Versace Resort 2019 koleksiyonu, moda dünyasındaki ‘kadın gücünü’ göstermeyi hedefliyor.

70’ler ve 80’lerde sıkça karşılaşılan ‘güçlü giyim’ trendine gönderme yapan etek ve ceket takımlar, kadınlara adeta Medusa’nın efsanelere konu olmuş gücünü yansıtıyor. Umarım bu ‘ara koleksiyon’ markanın bundan sonraki koleksiyonlarına da yansıyacak bir sadeleşmenin başlangıcıdır ve Versace, başındaki güçlü kadın figürünün de sayesinde, yeni bir dönemin kapısını aralıyordur. Bu arada bilmeyenler için Medusa’yı bir kere daha hatırlatayım. Yunan mitolojisindeki en korkutucu yaratıklardan biri olarak kabul edilen ‘yılan saçlı kadın’, göz göze geldiği insanları taşa çevirmesiyle de biliniyor. Kadının gücünü farklı bir şekilde yansıtan bu karakteri marka DNA’sına kazıyan Versace de şu anda Donatella Versace gibi gücünü Medusa’dan alan bir kadın tarafından yönetiliyor.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR