Lüksleşen spor sporlaşan lüks

Son birkaç yıldır konuşup durduğumuz ‘lüks ve spor’ buluşması, moda dünyasında kalıcı olacağa benziyor. Özellikle lüks markaların spor ayakkabı modelleri ve spor giyim markalarının lüks kategoriye kayan ayakkabıları, bu yeni dönemin yıldızları arasında sayılıyor. Fiyatları 1,500 TL seviyelerinden başlayan ve yüz binlerce liraya ulaşan lüks spor ayakkabıların peynir ekmek gibi satılması, spor giyim markalarını da harekete geçirmiş gibi görünüyor.

En çok tanınan spor giyim markaları arasında yer alan Nike, Adidas ya da Puma artık sadece herkese hitap edecek ‘uygun’ modelleri satmakla yetinmiyor. Bu gibi markalar, lüks tüketicilerin kalbini çalacak daha iddialı, sınırlı sayıda üretilen ya da özel malzemeler kullanılarak hazırlanmış spor ayakkabı modellerini kimi zaman lüks markalarla aynı fiyatlarla, kimi zamansa çok daha yüksek etiketlerle satışa sunuyor.

Lüksün giderek rahatlığı kucakladığı bu dönemde spor giyim markalarının pastadan pay almak istemesi kadar doğal bir şey yok. Hatta aksine, eminim bu markaların yöneticileri spor stilin giderek daha geniş kitlelere yayılmasından bir hayli memnundurlar.

Haberin Devamı

Spor ayakkabılar öncülüğünde yaşanan bu dönüşüm yavaş yavaş diğer aksesuarlara ve kıyafetlere de yansıyor. Yüksek modanın sokakla buluştuğu trendler daha uzun süre hayatımızda önemli bir yer kaplayacak gibi duruyor.

Paris çıkartması!

Milano Moda Haftası’nın açılışını yapan ve yıllardır takvimdeki yerini kimselere kaptırmayan Gucci, radikal bir değişikliğe imza atıyor. Yapılan açıklamaya göre ünlü İtalyan marka, önümüzdeki eylül ayında gerçekleştireceği defilesini alışılageldiği üzere Milano’da değil, Paris’te düzenlemeye hazırlanıyor.

Daha önce ara koleksiyonlarını Londra ya da Floransa gibi şehirlerde sunan Gucci’nin dünyayı gezme hevesine alışkınız. Ancak markanın Milano Moda Haftası takviminden Paris Moda Haftası takvimine kayması çok da öngörülecek bir şey değildi.

Yapılan açıklama, markanın kreatif direktörü Alessandro Michele’nin Paris’e ve Paris’ten çıkan yaratıcı düşüncelere bir saygı duruşu gerçekleştirmek istediği yönünde. Bir kereye mahsus olmak üzere yapılan bu değişikliğin kutsal moda ayı boyunca objektifleri Paris’e çevireceğindense şüphem yok. Bakalım Michele, bu hamlesiyle bir süredir monotonlaşan markasının arkasına yeni bir rüzgar almayı başarabilecek mi?

Haberin Devamı

Lüksleşen spor sporlaşan lüks

Daha çok desen daha çok moda

Sosyal medyanın giderek yaygınlaşmasıyla sadece moda tasarımcıları, editörler ya da modeller değil, trendleri yakından takip eden ünlü isimler de moda severlerin yakın markajında. Bu isimlerden biri olan Arzu Sabancı ise yüz binlerce kadını sadece stiliyle etkilemekle kalmıyor, onların bu stile uygun fiyatlarla ulaşabilmesi için Koton ile olan işbirliğini geliştiriyor.

Üçüncü sezonuna ulaşan ‘Arzu Sabancı for Koton’ koleksiyonunda renk blokları, çizgiler ve puantiye ile yarışıyor. Günlük giyim parçaları ve plaj giyimine özel dokunuşlarla zenginleşen koleksiyonda 60’ların izleri açıkça görülüyor.

Koton’un tasarımcılarla olan iş birliklerinin yanı sıra bu tür etkili isimlerle yarattığı koleksiyonlar, stilin evrensel olduğunun altını çiziyor ve daha ulaşılabilir bir moda dünyasına doğru yol almamızı sağlıyor.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR