Bir kolyenin peşinde

Ocean’s 11 ile başlayıp üç filmlik bir seriye dönüşen eğlenceli soygun hikayelerinde sıra kadınlara geldi. Ünlü soyguncu Danny Ocean’ın kurduğu, ünlü isimlerle dolu soygun ekiplerinin tek rakibiyse kız kardeşi Debbie Ocean’ın tamamen kadınlardan oluşan ‘Ocean’s 8’ ekibi

Peki ‘Ocean’s 8’ hikayesi sizce neden bu kadar ilgimi çekti? Çünkü film, moda dünyasının en ihtişamlı gecelerinden olan MET Gala sırasında gerçekleşen bir soygunu konu ediniyor. Hem de soygunun odağında Maison de Cartier’nin eşsiz tasarımları yer alıyor.

Bir kolyenin peşinde

Fragmanlardan gördüğüm kadarıyla filmde Anne Hathaway’in hayat verdiği karakterin MET Gala’ya katıldığı sırada boynunda yer alan Cartier kolye, bol sıfırlı etiket fiyatıyla ve göz alıcı tasarımıyla dudak uçuklatıyor. Debbie Ocean ve ekibini harekete geçiren de yine bu eşsiz tasarım oluyor.

Maison de Cartier, tek mücevher ortağı olarak yer aldığı filmdeki bu özel tasarım için markanın gözü pek ve korkusuz ruhunu en iyi şekilde yansıtan kadınlardan biri olan Jeanne Toussaint’dan ilham almış. Maison de Cartier ruhunun oluşmasına büyük katkıda bulunan ve 1930’lu yıllarda markaya kreatif direktörlük yapan Toussaint, pek çok farklı tasarım stilinin yanı sıra Hint kültürüne ve mihracelerin ihtişamına da hayranlık duymuş. Filmde karşımıza çıkan kolye de Maison de Cartier tarafından Nawanagar Mihracesi için 1931 yılında tasarlanan bir kolyeden referans alarak hazırlanmış.

Haberin Devamı

Hem ışıltılı mücevherlerle aklımızı başımızdan alacak hem de MET Gala’da gerçekleşen bir soygunu anlattığı için moda dünyasının pek çok ünlü ismini izlememizi sağlayacak ‘Ocean’s 8’ filmini heyecanla bekliyorum.

Bir kolyenin peşinde

Klasik ol

Uzun yıllar moda dünyasının öncü markaları arasında yer almayı başarıp son birkaç yılda durağan bir seyir izleyen Burberry, geçtiğimiz sene efsanevi baş tasarımcısı Christopher Bailey ile yollarını ayırmıştı. CEO’luk görevini de yürüten Bailey’nin ardından markanın başına Givenchy’de harikalar yaratan Riccardo Tisci’nin geleceği açıklanmıştı.

Tisci ilk koleksiyonunu Eylül ayında sunacak; yani tasarımlarıyla buluşmamız için henüz zaman var. Ancak Tisci etkisi şimdiden kendisini göstermeye başladı.

Haberin Devamı

Bu finansal değerlendirmelerle eş zamanlı olarak Riccardo Tisci’nin Instagram’da yaptığı paylaşımlar da Burberry’nin eski havasını yakalayacağının sinyallerini verdi. Burberry tasarım ekibi tarafından hazırlanan, trençkot ve kapitone ceket gibi ikonik parçalardan oluşan ‘B Classic’ adlı yeni koleksiyonu inceleyerek bir seçki yapan Riccardo Tisci, altı farklı fotoğraf karesi paylaştı ve “Burberry’ye ilk adımı attığımda karşılaştığım ve yıllar boyunca süregelen bu mirası kutlamak istedim” notunu iliştirdi. Aynı gün selefi Christopher Bailey’nin doğum gününü de kutlayan Tisci, Burberry marka evrenine şimdiden adapte olduğunu gösterdi.

Bakalım moda dünyasının farklı alanlarında sağlam bağlantıları olan ve çok satan, çok konuşulan işler çıkartmayı başaran gözde tasarımcı, İngiliz markanın hikayesinde nasıl bir sayfa açacak?

DİĞER YENİ YAZILAR