Kurşun Asker podyumda

Geçtiğimiz hafta gerçekleşen Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul’da benim için en öne çıkan isimlerden birisi Emre Erdemoğlu oldu. Moda haftasına katılım gösteren az sayıdaki erkek moda tasarımcısı arasındaki kendine has yerini koruyan Erdemoğlu, çıtayı bir kere daha yükselterek sezonun en çok akılda kalan defilelerinden birisine imza attı.

Kurşun Asker podyumda

‘Kurşun Asker’ temalı Emre Erdemoğlu Sonbahar/Kış 2018 defilesi rahat formları sıra dışı renklerle harmanlıyordu. Pişmiş portakallarla yarışan asil bordolar, hafif trençkotlardan rol çalan bol kesimli pantolonlar derken lüks ve rahat bir stil seçkisi önerenErdemoğlu, defileyi en ön sıradan izleyen erkek modaseverlerden yüksek tezahüratlar almayı başardı. Ben de podyuma adım atan her modelin kombininde farklı bir parçayı hafızaya attım, sonbaharı şimdiden iple çekmeye başladım.

Naomi Campbell’ın çıkışı

Son birkaç yıldır gündemde olan ve benim de sıklıkla hakkında yazılar yazdığım ‘çeşitlilik’ tartışmasında sıra, ünlü model Naomi Campbell’da. İngiliz Vogue dergisine de çalışmalarıyla destek veren Campbell, Nijerya’da gerçekleştirilen bir moda etkinliğinde yaptığı açıklamayla bu tartışmayı yeni bir boyuta taşıdı. “Vogue dergisinin artık bir Afrika edisyonu çıkartma zamanı geldi” diyen ünlü modelin bu açıklaması, moda takipçileri tarafından farklı şekillerde karşılandı.

Haberin Devamı

Bazı modaseverler bu açıklamayı geç kalmış bir adım olarak görüyor ve moda dünyasına büyük katkıları bulunan Afrika kültürünün kendisine özel bir yayını hak ettiğini düşünüyor. Bazı modaseverlerse küresel bir yayınla görünür olmak yerine hali hazırda Afrika ülkelerinde yayın yapan yerel dergilerin desteklenerek uluslararası bilinirliğe ulaştırılması gerektiğini savunuyor.

Tepkiler ne yönde olursa olsun Campbell’ın çıkışı dikkat çekmişe benziyor. Onlarca ülkede farklı yayınlara imza atan Condé Nast yayın grubundan bir yetkili ‘bir süredir kendilerinin de Vogue Afrika’ya hayat vermeyi düşündüklerini ancak doğru zamanı beklediklerini’ söyleyerek Campbell’ın söylemini desteklemişe benziyor.

Haberin Devamı

Bu hafta kısa kısa...

Off-White markasıyla milyonları peşinden sürükleyen ve aykırı bir moda akımı yaratan Virgil Abloh, Louis Vuitton markasının erkek koleksiyonlarının başına geçirildi. Sokak kültüründen beslenen Abloh’nun lüks segmentin güçlü markalarından birisiyle nasıl yan yana geleceğini merakla bekliyorum.

Moda dünyası, efsanevi genel yayın yönetmeni Anna Wintour’un Vogue dergisiyle yollarını ayıracağı haberiyle çalkalanıyor. Kırk yıl düşünsem aklıma gelmeyecek bu durum şimdilik yayıncı grup tarafından yalanlansa da insan düşünmeden edemiyor.

Ünlü moda tasarımcısı Marc Jacobs, bir süredir birlikte olduğu sevgilisine bir Meksika restoranında evlenme teklif ederek manşetlerdeki yerini aldı. Muhtemelen siz de benim gibi bir tasarımcının evlenme teklif ettiği anı, düğününü veya en özel hatıralarını olabildiğince göz alıcı bir şekilde hayal ediyorsunuzdur; ancak Marc Jacobs evle işi birbirinden ayırmışa benziyor.

File çantalar hiç olmadıkları kadar revaçtalar. Sokak stili yıldızlarının paylaştığı fotoğraflarla yeniden görünür olan file çantalar, yaz sezonunun en rahat trendlerinden biri olacak gibi duruyor.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR