Bir sonraki durak, vahşi batı

ETRO’nun dünyanın farklı köşelerine uğrayarak ilham topladığı ve bu ilhamı koleksiyonlar halinde kadınlara sunduğu uzun soluklu yolculuğuna bir kere daha tanık olmak üzere markanın Milano’daki genel merkezindeydim. Podyumdaki renkler, modellerin görünümlerinde kullanılan kemerler ve şal ceketlerden anlaşılan o ki bu defa dümen batıya hatta vahşi batıya çevrilmişti.

Bir sonraki  durak, vahşi batı

Alıştığımız ‘şal deseni’ yerini farklı soyut desenlere bıraksa da elde edilen güçlü, batılı siluetten şikayetçi olmak mümkün değildi. Renkler, işlemeler ve desenlerin ustaca buluşturulduğu koleksiyonda her şeyin kusursuz hale getirilmesi için sıra dışı bir şekilde emek sarf edildiği belliydi. Defile sonrası kulağıma çalınanlara göre her çizim önce üç boyutlu baskı tekniğiyle denenmiş, desenlerin kalıplara tam oturduğundan emin olunduktan sonra üretime geçilmişti.

Galaksi aşkı

Uzay boşluğunda salınan bir gökkuşağının altında, ustalıkla hazırlanmış bir koleksiyonu yakından incelerken buldum kendimi. Kalın bağcıklı, tüy detaylarla zenginleştirilen kocaman botlarla galaksiler arası renk skalasını yansıtan spor ayakkabıları buluşturan HOGAN Sonbahar / Kış 2018 koleksiyonu, tüm modernliğiyle karşımda duruyordu.
Galaksinin kraliçesi olarak resmedilen HOGAN kadını, kimi zaman bir gezegeni omuzluyor, kimi zaman bir yıldızın üzerinden diğer yıldızları izliyordu. Karanlık sunum alanını aydınlatan kampanya çekimlerine metalik yansımalar ve birbirinden iddialı spor ayakkabılar eşlik ediyordu. Bakalım bu galaksi aşkı HOGAN’ın sokak stilini ele geçirip başka bir boyuta taşımasına yardım edecek mi?
Tisci’nin Burberry’si
Uzun yıllar GIVENCHY koleksiyonlarıyla kalp atışlarımızı hızlandıran ve geçen aylarda markayla yollarını ayıran tasarımcı Riccardo Tisci, sonunda yeni evini buldu. İkonik İngiliz marka Burberry, Mart ayından itibaren yoluna Riccardo Tisci’yle devam edeceğini açıkladı.
Sokak kültürünü lüksle buluşturmayı en iyi başaran isimlerden olan Tisci’nin giderek daha sokağa taşan tasarımların dünyasında başarısız olacağını sanmıyorum. Burberry’nin, bu yeni dönemde ihtiyaç duyabileceği her şeyin Tisci’de olduğu da ortada. Bu heyecanlı işbirliğinde neler olup biteceğini görmek için sabırsızlanıyorum.
Hipnoz etkisi
Milano’nun bir klasiği olarak adlandırabileceğim BVLGARI Hotel’in alt katı, her sezon olduğu gibi hummalı bir kalabalığa ev sahipliği yapıyordu. BVLGARI Sonbahar / Kış 2018 koleksiyonundaki birbirinden kıymetli çantalar, kaleydoskop etkisi yaratan bir düzende, dünyanın dört bir köşesinden gelen moda editörlerini ve yazarları hipnotize ediyordu. Koleksiyonda ilk kez karşımıza çıkan dikey ve yatay çizgiler, renk bloklarıyla buluşmuştu. Yeni bir uygulama olarak sunulan ‘çerçeveli’ modellerde çantanın hatlarını belli eden kenarlar farklı bir renkte çalışılarak derinlik yaratılmıştı. Koleksiyon sunumunun zirvesindeyse değerli materyaller kullanılarak hazırlanılmış ve sonrasında el işçiliğiyle boyanarak tamamlanmış siyah beyaz modeller yer almıştı.
Hayli beğenilen koleksiyonun kutlamasıysa şehrin en popüler partilerinden birisine dönüştü. Gece geç saatlere kadar süren partiye girebilmek başlı başına bir mesele olsa da içerisi, dışarıdaki bu kalabalığın nedenini çok iyi açıklıyordu. BVLGARI’nin hipnoz etkisi herkesin başını döndürmeye yetmişti.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR