Moda haftasının kraliçesi

Böyle iddialı bir başlığı okuduğunuzda aklınıza ya çok konuşulan tasarımlara imza atmış bir moda tasarımcısı gelir ya da podyumları sallayan bir top model. Ancak bu defa iş pek de öyle değil.

Moda haftasının kraliçesi

Londra moda haftası geçtiğimiz günlerde bir ilke ev sahipliği yaparak İngiltere kraliçesi ikinci Elizabeth’i ağırladı. Pek çok yabancı kaynaktaki bilgiye göre kraliçenin ya da herhangi bir kraliyet ailesi üyesinin bu tür organizasyonlara katılması uygun görülmüyordu. Ancak yeni neslin yaratıcı duruşu kendisini etkilemiş olacak ki Kraliçe Elizabeth iddialı genç tasarımcılardan Richard Quinn’i en ön sıradan izleyerek desteğini gösterme fırsatı yakaladı.

Defileyi ‘moda dünyasının kraliçesi’ Anna Wintour ile izleyerek “İki kraliçe yan yana!” yorumlarına neden olan Kraliçe Elizabeth, defile sonrasında genç tasarımcıya kendi adını taşıyan bir ödül sunarak başka bir ilki daha gerçekleştirdi. Çünkü İngiltere’yi moda sahnesindeki eski prestijine kavuşturmayı hedefleyen ‘Kraliçe İkinci Elizabeth Moda Ödülü’ bu sene ilk kez verildi.

Haberin Devamı

Gelin biraz da bu ödülü kazanarak tarihe geçmeyi başaran genç tasarımcıdan bahsedelim. Richard Quinn, 2016 yılında eğitimini tamamlayan ve bir grup yaratıcı beyinle koleksiyonlarını hazırlamaya başlayan geleceği parlak bir tasarımcı. Mezuniyet projelerinde kullandığı bazı fikirleri bir araya getirip iddialı desenlerle buluşturarak bir sonbahar koleksiyonu oluşturan Quinn, kendi estetiğine sadık kalırken kraliçeyi de şaşırtacak ufak tefek dokunuşlar yapmayı ihmal etmemiş. Genç tasarımcı, Kraliçe Elizabeth’in Balmoral’daki kalesinde yaşarken sıklıkla tercih ettiği eşarplardan ilham almış ve kendi desenleriyle farklılaştırdığı eşarpları koleksiyonunun önemli parçalarından biri haline getirmiş. Ne yalan söyleyeyim, kraliçenin bu kadar severek kullandığı bir aksesuarı bizzat kraliçenin izlediği bir defilede hem de sıra dışı desenlerde görmek, beni bile şaşırttı.

Ödüllü tasarımları pek çok lüks online mağazada satışa sunulan Richard Quinn için şimdi yükselen beklentileri karşılamak için gece gündüz çalışma zamanı.

Haberin Devamı

Moda haftasının kraliçesi

Stüdyoda yenilik var

H&M gibi dünya çapında pek çok farklı tipteki moda severe hitap eden bir markanın kendisine farklı oyun alanları yaratması gerekiyor. Kimi zaman eğlenceli spor giyim koleksiyonları kimi zamansa sıra dışı tasarımcı iş birlikleri bu yeni alanların yaratılmasını sağlıyor. H&M için en farklı oyun alanlarından sayılabilecek Studio koleksiyonu ise her sezon giderek güçleniyor.

İlkbahar / Yaz 2018 koleksiyonunda ilhamını Japonya’nın sessiz zarafeti ve yalın tasarımlarından alan marka, 28 Şubat akşamı gerçekleşecek şov için geri sayımda. Geçen sezon olduğu gibi bu sezon da H&M Studio koleksiyonunu ‘Şimdi Gör Hemen Al’ formatıyla defile biter bitmez online olarak satın alabilecek moda severleri içerisinde rahat hissedebilecekleri, klasikler arasına girebilecek parçalar bekliyor. Kapsül bir gardırobun temellerini oluşturabilecek parçalarla ‘şov yapacak’ parçaları buluşturan koleksiyon, 1 Mart’tan itibarense dünya ile aynı anda İstinye Park ve Zorlu mağazalarında satışta olacak.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR