Yeni ufuklar peşinde

Yeni ufuklar peşinde

Cenevre’ye ayak basar basmaz etrafımı saran heyecan, SIHH yüksek saatçilik fuarına yaklaştıkça giderek artıyor. Pek çok zanaatkar markanın sunum alanları arasında dolaşırken Vacheron Constantin’in yeni ufuklar peşinde koşan hayal dolu dünyası beni kendine doğru çekiyor.

Hikaye bundan yüzlerce yıl önce başlıyor. On sekizinci yüzyıl sonlarında insanlığın en büyük hayallerinden birisi olan gökyüzüyle buluşmak, sonunda gerçeğe dönüyor. Sıcak hava balonları birbiri ardına yerden yükseldikçe şaşkınlık yerini hayranlığa bırakıyor. Tıpkı zanaatkarların elinden çıkan bu saatlerle tanışınca benim yaşadığım şaşkınlığın yerini sonsuz bir hayranlığa bıraktığı gibi.

Vacheron Constantin’in Métiers d’Art Les Aérostiers koleksiyonu işte bu hayal gücü dolu hikayeden ilham alıyor ve günümüzün en iddialı parçalarını saat severlere sunuyor. Sıra dışı bir estetik anlayışının ürünü olarak teknik ve artistik mükemmeliyet sunan koleksiyonda ilk sıcak hava balonu uçuş deneyimlerinden ilham alan beş ayrı model yer alıyor. Her biri farklı bir hikayeyi resmeden, adeta birer sanat eseri olarak adlandırılabilecek kadranlar aslında sadece kendilerinden beklenenleri yapıyor: saat severleri ilham dolu bir hikayenin peşinden sürüklemek.

Haberin Devamı

Gri ve pembe altın kullanılarak işlenen figürler, farklı renklerdeki plique-à- jour mineli zeminler üzerinde yükseliyor. Sadece bu eşsiz eserleri yaratan saatçilik ustaları değil, sunum alanını ziyaret edenler de insanlığın gökleri fethini yeniden yaşıyor.

Yeni ufuklar peşinde

Retro dokunuş

Vacheron Constantin sadece yüzyıllar öncesini değil, yakın geçmişi de referans alarak modern ve rahat bir koleksiyon daha sunuyor. 1956 yılında yaratılan tarihi bir modeli yeniden yorumlayan marka, günümüzde de güncelliğini koruyan, retro dokunuşlu saatlerle şehirli erkeğin yeni bir bakış açısı kazanmasını sağlıyor.

Tarih göstergeleri ya da ayın evrelerini yansıtan mekanizmalar bir yana, benim en çok dikkatimi çeken büyük rakamlarla bezeli sade kadranlı FIFTYSIX Self-Winding modeli oluyor. Çelik veya pembe altın seçenekleriyle günümüz trendlerine selam çakan bu modelin Cenevre’de başlayan yolculuğu önümüzdeki günlerde dünya çapında ses getireceğe benziyor.

Haberin Devamı

Yeni ufuklar peşinde

Versace zamanı

Farkında mısınız bilmem, son dönemde Versace adı her yerde yankılanıyor. Gerek Gianni Versace suikastını anlatan dizi, gerekse geçtiğimiz sezon ortalığı kasıp kavuran ‘efsaneler’ defilesiyle gündemde hatırı sayılır bir yer kaplayan marka, önümüzdeki bahar sezonunun en çok konuşulanları arasında yer alacağının sinyallerini veriyor.

Dergilerin yeni sayıları da bu sinyalleri doğruluyor. Markanın simgesi haline gelen altın ışıltısı, şimdiden pek çok moda yayınının kapağını süsledi bile. Örneğin Versace ilkbahar 2018 defilesinde kapanışı yapan isimler arasında yer alan Cindy Crawford, defilede giydiği parçayla InStyle dergisinin kapağında yeniden yıldızlaşıyor. Öte yandan Gigi ve Bella Hadid kardeşler, Vogue İngiltere dergisinin kapağında aynı tasarımla yer alarak tatlı bir rekabete girişiyor.

Henüz koleksiyon raflara çıkmadan bu kadar çok yansıma almayı başaran Versace, yeni sezonun en popüler markaları arasında yer alacağa benziyor.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR