Ünlüymüşüm gibi çek

Herkesin 15 dakikalığına ünlü olduğu günler geride kaldı, şimdi ‘ünlü gibi’ davranma zamanı. Özellikle sosyal medya sayesinde hayatımıza giren bu durum, moda dünyasının da dikkatinden kaçmamış olacak ki ardı ardına paylaşılan iki reklam kampanyası benzer temalarıyla dikkat çekmeyi başardı.

Balenciaga’nın2018 ilkbahar sezonu için hazırladığı reklam kampanyası ünlü yüzler ve paparazzi arasındaki inişli çıkışlı ilişkiden ilham almış.Sezonun öne çıkan ürünleri, markanın Paris’teki ikonik Saint Honoré mağazası önünde tıpkı bir paparazzi kovalamacası şeklinde fotoğraflanmış. Modellerin fotoğrafçılardan saklanmaya çalıştığı, korumaların kameramanlara saldırdığı, 90’ların magazin kaçamaklarını hatırlatan bu görüntülerde açık açık görülen tek şey Balenciaga’nın ikon olmaya aday tasarımları.

Örneğin bir model, elindeki çantayla yüzünü gizlemeye çalışırken aslında kendisini saklamayı değil, markanın yeni koleksiyonundaki havalı bir tasarımı fotoğrafın merkezine sokmayı amaçlıyor. Kameraya doğru “Çekmeyin kardeşim!” bakışları atan korumalar ‘ünlü gibi’ davranan modellerin göz alıcı ayakkabılarına odaklanmamızı sağlıyor. Günün sonunda asıl ünlünün tasarımlar olduğu gerçeği yüzümüze vuruluyor.

Haberin Devamı

Bir diğer örnekse Yeezy altıncı sezon koleksiyonu için gerçekleştirilen çekim. Kanye West’in aykırı markası için hazırlanan kampanya görsellerinde birden fazla Kim Kardashian ile karşı karşıyayız. Ancak bu defa ünlü yıldız farklı kimliklere bürünmemiş; bunun yerine pek çok farklı isim Kim Kardashian’a dönüştürülmüş. Elbette bu dönüşüm sırasında Yeezy markasının yeni koleksiyonundan parçalar kullanılmış.

Paris Hilton’dan başlayarak pek çok Instagram ünlüsünü Kim Kardashian’ın meşhur saçları, poposu ve giyim tarzıyla görmek beni bir hayli şaşırttı. Daha şaşırtıcı olansa bu kadar farklı ismin “Evet, Kim Kardashian bizden çok daha ünlü ve biz onun kopyası olmayı kabul ediyoruz” diyebilecek duruma gelmesi.

Ünlüymüş gibi davranılan ve bize bazı gerçeklikleri hatırlatan bu kampanyaların devamı gelecek mi merakla bekliyorum.

Haberin Devamı

Çok mu çok konuşuluyorlar

Zaman zaman moda dünyasının en çok konuşulan, aranan ve paylaşılan marka ve tasarımlarını sizinle paylaşıyorum. Bir sezon öne çıkan markaların diğer sezon yerini başka markalara kaptırmasına şahit oluyorum. Bu sefer bir değişiklik yapıp olaya şöyle bir yukarıdan bakalım istedim.

2017’de en çok konuşulan markanın Gucci olduğunu söylesem şaşıracağınızı sanmam. Marka sadece moda markaları arasında öne çıkmakla kalmamış, ayakkabı ya da çanta gibi genel aramaları bile sollamış. Sadece marka değil, markanın tasarımcısı olan Alessandro Michele de pek çok tasarımcıyı geride bırakarak etkileşimi en yüksek isim haline gelmiş.

En az Alessandro Michele kadar çok konuşulan bir isim olan Demna Gvasalia yönetimindeki Balenciaga ve Vetements da özellikle farklı tasarımları ve yarattıkları ‘şimdi almazsan bir daha bulamazsın’ etkisiyle çok konuşulanlar listesinde ikinci ve üçüncü sırada yer almayı başarmış.

Listenin devamındaysa Valentino, Off-White ve Givenchy gibi markalar yer alıyor. Unutmayın, bu markaları radarınızda tutarak 2018’e hızlı ve havalı bir giriş yapabilirsiniz.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR