Geri dönüşümün ‘couture’ hali

Hazırladığı couture koleksiyonlarla moda dünyasını şaşkına çeviren Viktor & Rolf, yüksek moda algısıyla geri dönüşümü bir araya getiriyor. Alman online perakende kanalı Zalando ile birlikte hazırlanan proje, moda elitini çevreye duyarlılık üzerine bir kere daha düşünmeye davet ediyor.

Geri dönüşümün ‘couture’ hali

Proje için Viktor & Rolf ekibi Zalando’da satışa sunulmuş ancak stok fazlası olarak rafa kaldırılmış ürünleri ele almış. Daha önce yeterince ilgi görmeyen parçalar kesip biçilerek ‘couture’ bir koleksiyon yaratılmış. Tasarım anlayışını deneysellik üzerine kuran ikili, unutulmuş parçalara yeni bir ruh katarak sürdürülebilirlik ve bilinçli tasarım konularının altını çizmek istemiş.

Şubat ayında satışa çıkacak koleksiyon toplamda on yedi parçadan oluşuyor ve ürünlerin fiyatları 50-250 Euro arasında değişiyor. Bu fiyat politikasıysa her iki markanın da daha geniş bir kitleye ulaşarak moda dünyasındaki geri dönüşüm çabalarına dikkat çekmesi anlamına geliyor. Bakalım geri dönüşümün ‘couture’ hali moda çevrelerinde kabul görecek mi?

Haberin Devamı

Kaia’nın yolculuğu tam gaz devam

Cindy Crawford’un kızı Kaia Gerber, son birkaç yıldır radarımızdaydı. Moda dünyasının kalbinin attığı Paris ve Milano gibi şehirlerde birbirinden önemli markaların podyumlarına adım attı, pek çok tasarımcıya ilham olmayı başardı ve sıkı bir takipçi kitlesine ulaştı. Zaman içerisinde annesiyle birlikte farklı dergilerde karşımıza çıkan genç yıldız sonunda kendi Vogue kapağına da ulaştı.

Vogue Paris Şubat sayısının kapağında Saint Laurent ilkbahar koleksiyonundan parçalarla adeta enerji saçan Kaia’nın bu ilk kapağı, gümbür gümbür gelen bir kariyerin habercisi. Öte yandan moda eleştirmenleri, Kaia’yı annesi Cindy Crawford ile karşılaştırma huyundan bir türlü vazgeçemiyor. Kapağın paylaşılmasından sonra gelen ilk yorumlar, Cindy Crawford’un ilk Vogue kapağına yirmi yaşında ulaştığı, Kaia’nınsa ondan çok daha hızlı çıktığı yönünde. Giderek hızlanan dünyada erken yaşlarda keşfedilen o kadar çok yıldıza şahit oluyoruz ki artık aksini düşünmek mümkün değil. O nedenle bize kalan tek şey, bir yıldızın doğuşunu ve başarılı yolculuğunu keyifle takip etmek.

SIHH zamanı

Sadece İsviçre’nin değil saatçiliğin de başkenti olan Cenevre, saat dünyasının en önemli etkinliği Salon International de la Haute Horlogerie’ye (SIHH) ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Dünyanın önde gelen saat markalarının en yeni koleksiyonlarını sunduğu etkinlik, her sene birçok ülkeden katılım gösteren saat meraklıları ve basın mensuplarından oluşan özel davetlileri ağırlıyor.

Bu sene 15-19 Ocak tarihleri arasında düzenlenen ve otuz beş farklı markayı basın toplantıları, özel davetler ve sunumlarla dolu bir programda karşımıza çıkartacak olan SIHH için ben de bir hayli heyecanlıyım. Çünkü bugünden itibaren lüksün, tasarımın ve uzman el işçiliğinin kalbinin atacağı SIHH fuar alanındayım. Cartier, IWC, Vacheron Constantin, Mont Blanc, Jaeger-LeCoultre gibi öncü markaların yeni koleksiyonlarıyla ilgili bütün detayları önümüzdeki günlerde yine bu köşede paylaşacağım.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR