Erkeklere yeni aksesuar

Yıllardır erkeklerin aksesuar kullanımı konusunda ne kadar az seçeneğe sahip olduğunu söyler dururum. Ceket cebine iliştirilen desenli mendiller ya da bol sıfırlı etiketlere sahip şık saatlerden öteye gidemeyen erkeklerin çok daha yaratıcı aksesuarlar kullanması gerektiğini savunurum.

Erkeklere yeni aksesuar

Sanırım moda tanrıları bana ‘al, istediğin oldu’ demenin garip bir yolunu buldu ve erkeklere özel bir marka olan Krato Milano ile tanıştım. Marka için ‘erkeklere özel’ tanımını kullanma sebebim belli: Krato Milano sadece ve sadece sakal aksesuarları üretiyor. Yanlış okumadınız; kılıç, kuru kafa, çıpa gibi figürleri gümüş, altın ve değerli taşlarla yeniden yorumlayan markanın sadece sakal aksesuarlarından oluşan bir koleksiyonu var. Hipster stil sayesinde gündelik hayatımıza iyiden iyiye giren uzun sakal kullanımı başlı başına bir konu. Sadece sakal bakımını ele alan pek çok websitesi ve yayın bile bulunuyor. Ancak sakal aksesuarlarıyla ilk kez karşılaşıyorum.

Alternatif bir stile hitap eden sakal aksesuarları, hele bir de yüzlerce liralık fiyatları düşünülünce, kısıtlı bir pazara hitap ediyor. Ancak olay da zaten burada başlıyor. Her çeşit ihtiyacı düşünebilen veya belirli durumlardan ihtiyaç yaratabilen markalar bir adım öne geçiyor. Erkekler için hep hayal ettiğim aksesuar kullanımı bu muydu, emin değilim. Günlük stilimde tercih edeceğim bir ürün olduğunu da sanmam. Ancak meraklıları için çok değerli bir girişim olduğunu söylemeliyim.

Haberin Devamı

Alışveriş festivalleri başlıyor

Yeni yılın yaklaşmasıyla birlikte alışveriş festivalleri giderek hız kazanıyor. Türkiye’nin neredeyse her şehrinde farklı temalarla düzenlenen etkinlikler hem eğlenceli aktiviteleri hem de cazip fırsatlarıyla dikkat çekiyor. İstanbul’un gündemindeyse türlü kermes, vakıf satışı ve alışveriş festivali var. Örneğin 29-30 Kasım tarihlerinde Harbiye Hilton Oteli’nde gerçekleştirilecek ELLE EDIT alışveriş etkinliği, alışveriş sanatının inceliklerini paylaşmayı vadediyor. ELLE Türkiye ve ELLE Decoration dergilerinin ortaklaşa sunduğu bir seçkiyle hazırlanan alışveriş festivalinde sadece alışverişle yetinilmeyecek. Girişlerin ücretsiz olduğu etkinliğin davetlileri güzellik ve moda üzerine konuşmalar ve atölye çalışmalarına da katıla-bilecekler. Eğer siz de moda, güzellik, çocuk giyim, dekorasyon ve hatta düğün gibi konularda ilham dolu seçimlere göz atmak isterseniz, ELLE EDIT’i takviminize eklemelisiniz.

Haberin Devamı

Takvimlere eklenmesi gereken bir diğer alışveriş festivaliyse 14-15-16 Aralık tarihlerinde Volkswagen Arena’da gerçekleştirilecek Zubizu Yılbaşı Alışveriş Günleri. Yüzlerce markanın katılımıyla zenginleşecek etkinliğin detayları henüz bana ulaşmadı. Ancak geçtiğimiz seneden hatırladığım kadarıyla dolu dolu geçen bu etkinlik de İstanbul’un en popüler alışveriş festivalleri arasında. Hem geçmiş yılı güzel anmak hem de yeni yılın heyecanını taçlandırmak isteyenlerin buluşma noktası alışveriş festivallerini ve özel alışveriş fırsatlarını paylaşmaya devam edeceğim.

DİĞER YENİ YAZILAR