Pirelli Harikalar Diyarında

Bundan birkaç yıl öncesine kadar Pirelli takvimleriyle ilgili haberler karşımıza çıktığında, acaba çıplaklık ile sanat arasındaki bağlantı bu defa nasıl ele alınmış diye merak ederdik. Ancak son yıllarda dünya çapında ilgiyle takip edilen bu çalışma kılıf değiştirdi ve çok daha farklı tartışmaların önünü açtı. Farklı sosyal mesajlar barındıran birkaç denemenin ardından 2018’in Pirelli takvimi siyahi isimler arasından seçilen yaratıcı bir seçkiyle karşımıza çıktı.

Pirelli Harikalar Diyarında

Hepimizin çok sevdiği ‘Alice Harikalar Diyarında’ adlı hikayeden uyarlanan, ancak elbette yaratıcı dokunuşlarla zenginleştirilen çekimden çıkan kareler, hem alıştığımız ‘tamamen beyaz’ moda çekimlerinden farklı, hem de ezberlediğimiz ‘Pirelli takvimi’ algısının dışında.

Tim Walker tarafından fotoğraflanan, İngiliz Vogue dergisi genel yayın yönetmeni Edward Enninful tarafından stilleri belirlenen ünlü isimler arasında kimler yok ki? Gambiyalı kadın hakları savunucusu Jaha Dukureh, Kenyalı oyuncu Lupita Nyong’o, İngiliz süper model Naomi Campbell ve Amerikalı televizyon yıldızı Ru Paul bunlardan sadece birkaçı.

Haberin Devamı

Moda dünyasına yeni sözler söyleme cesareti veren isimlerin artması, daha yaratıcı ve daha zengin bir kültürün doğmasına olanak veriyor. Umalım ki bu cesaret hiç eksilmesin.

Abbey Road’a doğru yola çıkıyoruz

Ünlü İngiliz müzik grubu The Beatles, üzerinden ne kadar zaman geçerse geçsin popülaritesini yitirmeyen şarkılarıyla hep gündemde kalmayı başarıyor. Bu defa The Beatles etkisi, Alice + Olivia markasını etkisi altına alıyor.

Pirelli Harikalar Diyarında

2000’li yılların başında New York’ta doğan ve her zaman güncel kalmayı başaran bu ilgi çekici markanın yeni koleksiyonu, bizi Abbey Road’a ışınlıyor. 60’lar göndermeli kesimler, The Beatles müziğinin yarattığı gökkuşağının altında buluşmamızı sağlayan rengarenk desenler ve tabii ki ünlü grubun şarkı sözleriyle öne çıkan koleksiyon, müzik tercihini stiline yansıtmayı sevenler için birebir.

Kapanın elinde kalacaklar

Birleşik Krallık’ta faaliyet gösteren ve çocukların farklı ihtiyaçları için bağış toplayan bir proje, modaseverlerin radarına girmeyi başardı. Zira proje kapsamında Prada, Gucci, Burberry gibi markaların tasarladığı kulaklıklar açık artırma usulüyle satışa sunuldu.

Haberin Devamı

Pirelli Harikalar Diyarında

Kıran kırana mücadeleyle başlayan açık artırmada şu anda zirvede Louis Vuitton ve Supreme işbirliğinden doğan kulaklıklar var. Bu kulaklıklar için yapılan 15,000 TL’lik teklifin daha ne kadar yükseleceğiyse merak konusu. Zirveyi takip eden tasarımlarsa Prada, Gucci ve MiuMiu’ya ait. Her biri 5,000 TL seviyesinde teklif alan bu tasarımlar gösteriyor ki modaseverler -hele bir de güzel bir amaç söz konusu olduğunda- elini korkak alıştırmıyor. Bakalım bir hafta sürecek açık artırmanın sonunda hangi markalar en çok yardımı toplamış olacak?

DİĞER YENİ YAZILAR