Akıllı alışveriş zamanı

Akıllı alışveriş zamanı

Her zaman söylerim, bir moda severin ilk yapması gereken akıllı alışverişin şifresini çözmektir. Peki ya akıllı alışveriş dediğimiz şey tam olarak nedir?

- Eğer sezona özel iddialı parçalar yerine uzun süre kullanabileceğiniz, klasik parçaları tercih ediyorsanız, akıllı alışverişin ilk adımını atmışsınız demektir.

- Kapsül gardırop olarak da adlandırılan yaklaşık on parçalık temel alışveriş listenizi oluşturup stilinizi bunun çevresinde şekillendirebilirsiniz. Örneğin beyaz gömlek, siyah küçük elbise, denim pantolon gibi parçalar kapsül gardırobun temel parçaları arasındadır. Bunları farklı sezon trendlerine uyumlu hale getirebilecek aksesuarlar sayesinde stilinizi güncelleyebilirsiniz.

- Birden fazla şekilde kullanabileceğiniz parçalar tercih edin. Örneğin çift taraflı giyilebilen bir palto alarak ‘ikisi bir arada’ ekonomisi uygulayabilirsiniz. Yakaları ya da manşetleri çıkartılıp değiştirilebilen gömlekler de yine bir parçayla birden fazla görünüm yakalayabilmenizi sağlayabilir.

- Online satış sitelerini ve mobil uygulamaları takip ederek indirimlerden anında haberdar olabilirsiniz. Giderek hızlanan moda dünyasında her an sürpriz bir indirim ya da fırsatla karşılaşmanız mümkün.

Haberin Devamı

Akıllı alışveriş zamanı

- Sezon sonu indirimlerini takip ederek bir sonraki sezona yatırım yapabilirsiniz. Mevsimlerin giderek iç içe geçtiğini düşünürsek yaz sonu indiriminden yarı fiyatına alacağınız parçaları bir sonraki yazı beklemeden kullanmaya başlayabilirsiniz.

- Fonksiyonel ve çok amaçlı parçalar tercih ederek alışveriş kalemlerinizi azaltabilirsiniz. Diyelim ki yeni bir çanta almak istiyorsunuz ve alternatiflere göz atıyorsunuz. Önceliği içinde cüzdan veya kartlığı da bulunan veya birden fazla askı alternatifi sunabilen modellere verin. Bu sayede tek seferde çok sayıda farklı aksesuar sahibi olabilirsiniz.

- Şehirdeki vintage mağazalarını keşfederek stil sahibi parçaları uygun fiyata alabilirsiniz. Trendlerin sıklıkla kendini tekrarladığı moda dünyasında az kullanılmış ve iyi durumdaki parçaların ne kadar işinize yarayacağını tahmin bile edemezsiniz.

Haberin Devamı

- Akıllı alışverişin son adımıysa yaptığınız harcamaların size geri dönmesini sağlamak. Markaların sadakat programları, özel kartlar veya alışverişlerinizden puan toplamanızı sağlayan uygulamalar sayesinde bir sonraki ayakkabınızı ya da eteğinizi bedavaya getirebilirsiniz. Ee, alışverişin en keyifli yanı da bu değil mi?

DİĞER YENİ YAZILAR