Moda dünyasının haftalık raporu

Havaların soğumasıyla birlikte herkes şehre döndü ve baş döndüren bir davet trafiği başladı. Geçtiğimiz hafta içerisinde tek güne beş altı ayrı davet sığdırmaya çalıştığımız günlerle karşılaşınca moda dünyasının haftalık raporunu alarak bu haftayı kapatayım istedim.

- Çok mu çok parlıyor: Bensu Soral’ın yer aldığı reklam kampanyası çok konuşuldu. Mavi markasının Bensu Soral ile birlikte hazırladığı reklam filmi ilk kez Backyard’da düzenlenen davette sunuldu. Gençlerin nabzını tutmayı her daim en iyi şekilde başaran markanın ‘Glam’ koleksiyonuyla da çok konuşulacağından ve elbette başarılı bir satış grafiği yakalayacağından eminim. Bensu da bu iş birliğine güveniyor olacak ki yüzü olduğu bu koleksiyonu anlatırken yaşadığı heyecan gözlerine yansıyordu. Sadece bu koleksiyon değil, Bensu’nun da gözleri adeta parıldıyordu.

- Barışa özlem: Nişantaşı’nın yeni ve havalı mekanlarından Room+Rumours sık sık farklı etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Bu defa mekanda bulunma sebebim, erkek giyiminin öncü markalarından Ramsey ’in Sonbahar-Kış 2017/2018 koleksiyonuna yakından bakmak. Victor Hugo’nun bir sözünden etkilenerek barış çağrısı yapan markanın koleksiyonundaki favorimse yün ve kaşmir karışımlı paltolar.

Haberin Devamı

- Yıka ve çık: Fransız lüksünün ve ihtişamının temsilcilerinden Hermes , İstinyePark’ta yer alan butiğinin hemen önünde rengarenk bir çamaşırhane yarattı desem? Evet, içerisinde çamaşır makineleri de bulunan turuncu bir odadan bahsediyorum. Renginden sıkıldığınız veya bir değişiklikle hareketlendirmek istediğiniz Hermes eşarplarınızı üç farklı renkte boyayıp teslim eden ve ‘Hermesmatic’ adı verilen bu uygulama, maalesef kısa bir süreliğine İstanbul’daydı. Birkaç günlüğüne açık kalsa da bu özel çalışma haftanın en çok konuşulanları arasında yer almayı başardı.

- Erkekler kulübü: Soho House Istanbul içerisinde yer alan COWSHED adlı bakım merkezi, alışmadığı bir kalabalığı ağırladı. KiP markasının davetiyle bir araya gelen az sayıdaki özel davetli, hem markanın yeni koleksiyonunu inceledi hem de ‘erkekler kulübü’ temasına paralel olarak şımartıldı. Bir yanda koleksiyonun ana teması ‘uzlaşma’ üzerinden hazırlanan doğal desen ve formlarla dolu koleksiyon anlatılırken diğer yanda farklı bakım ritüelleri uygulanarak alıştığımız davet kalıpları yıkılıyordu. Ne yalan söyleyeyim, KiP Sonbahar-Kış 2017/2018 koleksiyon sunumu “keşke her davet böyle olsa” dedirtti.

Haberin Devamı

- Dev çanta sürprizi: Bugünlerde yolunuz İstinyePark’a düşerse, lüks mağazalarla dolu avludaki dev çanta sizi şaşırtmasın. Miu Miu’nun çok sevilen Miu Lady adlı çanta modelinden ilham alarak tasarlanan bir enstalasyon, markanın butiğinin hemen önüne konuşlandı. Modern genç kadının eğlenceli yanını vurgulayan çantaya benzer şekilde tasarlanmış enstalasyon, geçtiğimiz gece özel bir kokteyl davetiyle kutlandı. Eğer siz de bu çantayı yakından incelemek ve çantanın hikayesinden kesitler de sunan farklı videolarizlemek isterseniz 23 Ekim’e kadar Miu Lady enstalasyon alanını ziyaret edebilirsiniz.

DİĞER YENİ YAZILAR