Karanlık romantizm

Erdem ve H&M isimlerinin yan yana geleceğini öğrendiğimde, sezonun en iddialı koleksiyonlarından birisiyle karşılaşacağımızı az çok tahmin ediyordum. Bugün yayınlanan katalog fotoğraf çekimiyse bu tahminlerimi doğruladı. Michal Pudelka tarafından çekilen fotoğraflardaki karanlık romantizm hissi daha ilk bakışta beni yakalamayı başardı. Sokak stilinin öncü markalarından H&M’i moda elitinin favorileri arasında yer alan Erdem Moralıoğlu ile buluşturan iş birliği elbette standartların dışında bir şekilde sunulacaktı. Bazı sahnelerde neredeyse bir kavgaya tutuşacakmışçasına gergin görünen modeller bazı sahnelerde renkli sürprizlerle şaşırtılıyor. Kadın ve erkek koleksiyonları arasındaki geçişken durum da bu sürprizlere bir yenisini ekliyor. Erdem X H&M iş birliğinin benim için en önemli yanı Erdem Moralıoğlu’nun ilk kez erkek tasarımlarına imza atması. Koleksiyonda kaban ve ceketlerin yakaladığı asil görünüm, çiçek desenli pijama takımıyla dengeli bir zıtlık içerisinde sunuluyor. Hal böyle olunca erkek koleksiyonunun öne çıkan parçaları, kadın koleksiyonunda da kendisine yer buluyor. Sezonun en çok konuşulacak koleksiyonlarından biriyle tanışmak için 2 Kasım’ı beklemek zorundayız. Sonrasındaysa elinizi çabuk tutmanız gerektiğini hatırlatayım. Bu koleksiyon ışık hızıyla tükeneceğe benziyor.

Haberin Devamı

Çorap botunuzu seçtiniz mi?

Geçtiğimiz yıldan beri Hollywood yıldızları ve top modellerin sıklıkla tercih ettiği çorap çizmeler kısalıyor ve çorap botların dönemi başlıyor. Peki bu hızlı dönüşüm neden kaynaklanıyor? Bir kere bacak boyunuz yeterince uzun değilse çorap çizmeler kullanışsız hale geliyor. Pek çok kadın, sırf bu yüzden çizmelerden vazgeçiyor. Eğer vücut tipiniz bir modelinkinden azıcık da olsa farklıysa, çorap çizmeler yine size haksızlık ediyor. Oysa çorap botlar bacaklarınızın kalınlığından o kadar da fazla etkilenmiyor. Çorap botların artı puan almasına neden olacak bir diğer özellikleriyse alıştığımız botlar gibi kalın ve kaba olmamaları. Fendi ya da Vetements gibi markaların çorap botları bileği saran yapıları ve ince topuklarıyla dikkat çekiyor. Yeni sezonda bir ayakkabıya yatırım yapacaksanız, bunun bir çorap bot olmasında fayda var.

Haberin Devamı

İlk adımı kim atacak?

Geçtiğimiz hafta herkes Demet Akalın’ın ufak bir servet değerindeki Yves Saint Laurent çizmelerini konuştu. Kimileri ünlü şarkıcıyı görgüsüzlükle suçladı, kimileriyse “Helal olsun!” diyerek sırtını sıvazladı. Ünlü bir moda markasının iddialı bir parçasını herkesten önce satın alıp giyebilmek, öyle yabana atılacak cinsten bir mesele değil. Dünyaca ünlü Rihanna, Celine Dion ve Anna Dello Russo gibi isimlerin yanına kendi ismini yazdırmayı başaran Demet Akalın, eleştirilere rağmen durumdan memnun görünüyor. Şimdi merak ettiğim, bu akımın devam edip etmeyeceği. Mesela Demet Akalın, Rihanna’nın birkaç gün önce giydiği Yves Saint Laurent İlkbahar/Yaz 2018 koleksiyonundaki kürklü beyaz çizmeleri de gardırobuna ekler mi? Hadi diyelim bu olmadı, acaba Versace’nin Gianni Versace’ye ithaf ettiği ilkbahar/Yaz 2018 koleksiyonundan bir parçayı tercih eder mi? Bekleyip göreceğiz.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR