Paris’e yakından bakış

Fransız tasarımcı ve markalar Paris Moda Haftası boyunca 2018 yılının İlkbahar/Yaz koleksiyonlarını sunmaya devam ediyor. Benimse takvimimde ışıltılı ve kalabalık defileler yerine markaların ekipleriyle bir araya gelebileceğim ve koleksiyonları yakından inceleyebileceğim sunumlar yer alıyor

Louboutin sihri

Paris’e yakından bakış

Christian Louboutin İlkbahar/Yaz 2018 koleksiyonu, farklı dönem filmlerinden ilham alıyor. Sunum alanına girerken beni, hikayesi Bay Louboutin tarafından yazılmış keyifli bir animasyon filmi karşılıyor. Koleksiyondaki ilk sürpriz ‘Ruby Lou’ adlı yeni bir çanta. Önümüzdeki sezonun en çok dikkat çekecek çantalarından birisi olduğunu düşündüğüm bu modelin farklı boyları ve renkleri sayesinde pek çok kadın tarafından tercih edileceğine eminim. Unutmadan, kesimiyle bir yakutu andıran bu çantaların tabanı, Louboutin tasarımlarından alıştığımız şekilde, kırmızı. Koleksiyonda yenilikler bununla sınırlı değil. Bay Louboutin tarafından gerçekleştirilmiş çizimler ve karalamalar özel bir teknikle ayakkabı, çanta ve aksesuarların üzerine taşınmış. ‘Loubi Tag’ adlı bu mini koleksiyon, şıklığını konuştururken eğlencesinden vazgeçmeyen kadınları düşünerek tasarlanmış.

Haberin Devamı

Egzotik dokunuşlar

Paris’e yakından bakış

Keyifli bir akşamüstü uğradığım Sandro İlkbahar/Yaz 2018 koleksiyon sunumu sayesinde adeta Küba’ya ışınlanıyorum. Egzotik elementler, çiçek desenleri ve çeşitli ikonları buluşturan koleksiyon, markanın geçmiş sezonlarına göre bir hayli renkli ve hareketli. Çizgililere şans vermenizi söyleyen koleksiyonun benim için en öne çıkan parçalarıysa natürel tonlarda hazırlanmış ve farklı detaylarla zenginleştirilmiş dış giyim parçaları. İlk olarak İstanbul’da tanıştığım, sonrasında da Milano’da koleksiyonlarını yakından incelediğim Corto Moltedo, bir süredir şansını Paris’te deniyor. Markanın Palais-Royal’deki butiği, önümüzdeki yazın parçalarını sunuyor. Bottega Veneta’nın kurucuları Laura ve Vittorio Veneta’nın oğulları olsa da kendi yolunu çizen Gabriele Corto tarafından kurulan marka, lüksü elden bırakmadan eğlenceli bir vizyon ortaya koyuyor. 2018 yazında Meksika’dan esinlenen koleksiyonda canlı renkler ve desenler dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Lagerfeld’in dünyası

Paris’e yakından bakış

Fendi ve Chanel gibi öncü markalara hazırladığı koleksiyonların yanı sıra kendi adını taşıyan markasını da geliştirmeye devam eden Karl Lagerfeld, yeni koleksiyonunda trendlerin kokusunu kilometrelerce öteden alabileceğini ispatlıyor. Saint Germain bölgesinde ziyaret ettiğim Karl Lagerfeld ofisi, yıldızlardan ilham alan Karl Lagerfeld İlkbahar/Yaz 2018 koleksiyonuna ev sahipliği yapıyor. Koleksiyonun yıldızlara yaptığı gönderme, akıllı detaylar sayesinde sıkıcılıktan uzaklaşıyor. Spor koleksiyona da yansıyan bu tema, çantalara gelindiğinde yerini ışıltılara ve farklı malzeme kullanımlarına bırakıyor. Karl Lagerfeld’in bir ikon haline gelen beyaz kedisi Choupette de koleksiyonda kendisine yer buluyor. Kedi kulaklarını anımsatan parçalarla hareketlenen portföy, cüzdan ve çantalar genç kızların sevgilisi olacağa benziyor.

DİĞER YENİ YAZILAR