Milano Moda Haftası hızlı başladı

Geçtiğimiz Çarşamba günü başlayan Milano Kadın Moda Haftası, her zamanki gibi moda dünyasının en sevilen yüzlerini bir araya getirmeyi başardı. Bu sezon da yerinde takip etmeyi tercih ettiğim defile, davet ve sunumlar boyunca olup bitenleri sizinle paylaşmanın tam zamanı.

Milano Moda Haftası hızlı başladı

Güçlü açılış

Benim için Milano moda haftasının açılışı niteliğindeki Max Mara defilesi, markanın hitap ettiği rafine zevklere sahip, güçlü kadın imajını son sezonlarda karşılaştığımız gençlik hareketiyle buluşturmuştu. Max Mara klasiği olduğunu düşündüğüm toprak tonlarındaki mantolar dokunulmazlığını korurken çanta, kemer gibi aksesuarlar ve daha sportif kesimli elbiselerin üzerinde markaya ait eski bir logo hayat bulmuştu. Defilenin ikinci bölümünde karşımıza çıkan eflatun tonları ve çiçek desenleri güçlü Max Mara kadınına yeni oyun alanları sunuyordu. Kumaş, kesim ve işçilik konularında ders niteliğindeki defilenin kapanışındaysa podyumda siyahlar içindeki Bella Hadid vardı.

Model aritmetiği

Milano Moda Haftası hızlı başladı

Süper model Cindy Crawford, efsanesini kızı Kaia Gerber aracılığıyla sürdürecek gibi. 16 yaşındaki genç model, Milano haftasının ilk iki gününde Prada, Fendi ve Moschino gibi defilelerde podyuma adım atarak şehrin yıldızları arasındaki yerini aldı. Karl Lagerfeld’in Fendi defilesini açma onurunu Kaia Gerber’e vermesi, bu genç yıldızı her yerde göreceğimizin habercisi.

Haberin Devamı

Milano’nun model aritmetiğiyse eskisine göre bir hayli hareketli. Gigi Hadid’in Fendi podyumunda bazı davetliler tarafından tanınmayacak kadar farklı bir saç ve makyajla yürümesi, markanın kendi vizyonunu bu Instagram-ünlüsü kızımızın önüne koyduğunun göstergesi. Prada’nın ünlü isimlerden uzak, koleksiyonu en iyi şekilde taşıyacağına inanılan modellerden oluşan seçkisi de tasarımları taşıma kabiliyetinin takipçi sayılarına yenilmeyeceğinin işareti.

Işıltılı bir gece

Milano Moda Haftası hızlı başladı

Milano’daki en ışıltılı gecenin ev sahipliğini Swarovski yaptı. Dünyaca ünlü yıldızlarla birlikte markanın yeni kampanyasını kutladığımız gecede neler olmadı ki?

- da yer alan, ünlü İtalyan siyasetçi Berlusconi’ye ait villaya ulaştırıldık.

Haberin Devamı

- Boy George’un performansı eşliğinde Swarovski’nin marka yüzü Karlie Kloss ve kampanyada yer alan Jourdan Dunn gibi modellerle birlikte dans ettik.

- Naomi Campbell ile kırmızı halıda yan yana yürürken kendisine olan hayranlığımızı gizleyemedik.

- Işıl ışıl parti alanında bizi heyecanlandıran başka bir şey daha vardı: Jourdan Dunn’ın Zeynep Tosun elbisesi. Geçtiğimiz hafta sunulan Zeynep Tosun İlkbahar/Yaz 2018 koleksiyonundan siyah bir elbise tercih eden Dunn adeta gecenin ışıltısıyla yarışır haldeydi.

- Swarovski’nin farklı meslek ve yaşam stillerine sahip yaratıcı isimlerle gerçekleştirdiği reklam kampanyasıysa gece boyunca parti alanında tekrar tekrar gösterildi.

Aksesuar aşkına

Benim takvimimde ardı ardına yer alan HOGAN, Furla, Bulgari ve Premiata sunumlarından anlayacağınız üzere Milano Moda Haftaları’nda başarılı aksesuar markalarının varlığı en az podyumda fırtınalar estiren markalar kadar önemli.

- Sanat eserleriyle harmanlanmış sunumunda metalik detayları püsküllerle buluşturan, bizim deyimimizle ‘deli kızın çeyizini’ en stil sahibi şekilde açmayı başaran HOGAN, önümüzdeki yaz sıklıkla karşılaşacağımız birkaç yeni model sunarak hepimizi heyecanlandırdı.

Haberin Devamı

- Furla’nın egzotik desenler ve hayvan figürleriyle zenginleştirdiği koleksiyonuysa PalazzoCusani’nin sihirli atmosferiyle bütünleşmişti. Farklı odalara yayılmış İlkbahar/Yaz 2018 koleksiyonunda Venedik’in mimarisinden ve elbette ikonik desenli kumaşlarından ilhamla yaratılmış parçalar görmek mümkündü.

- Bulgari, hem Nicholas Kirkwood ile olan iş birliğini hem de iki yeni çanta modelini tanıtarak önümüzdeki sezonun iddialı markaları arasında yer alacağını kanıtladı. Nicholas Kirkwood kapsül koleksiyonu pek çok kadının kalp atışlarını hızlandıracak cinsten şık ve iddialı parçalara sahipken yeni ‘pop heart’ modeli çanta gençlere göz kırpıyor gibi.

- Türkiye’deki başarısını Milano’ya da taşıyan DESA, La Tenda adlı mağazayla birlikte hazırladığı renkli ve eğlenceli kapsül koleksiyonu keyifli bir davette tanıttı. Neon renklerle asi bir hava yakalayan DESA 1972 X La Tenda koleksiyonu, markanın küresel oyunculuğa doğru evrildiğinin bir göstergesiydi.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR