Sonbaharın en havalısı

Sonbahar sezonunda en çok konuşulan koleksiyonlar arasında yer alan H&M Studio Sonbahar/Kış 2017 koleksiyonu sonunda raflarda. Hazır hepimiz bu koleksiyondan bahsediyoruz, ben de H&M Kadın Tasarım Başkanı Pernilla Wohlfarht ve Erkek Tasarım Başkanı Andreas Löwnstram ile H&M Studio hakkında konuştum

ERKEKLER ZİRVEDE

H&M Studio koleksiyonlarının müşterilerine adeta ‘özel dikim’ parçalar sunduğunu söylesem ileri gitmiş olur muyum?

Sonbaharın en havalısı

Andreas Löwnstram: H&M Studio bizim için sezonun öne çıkan trendlerini sunmamızı sağlayan çok önemli bir koleksiyon. H&M müşterilerinin bunları günlük hayatta tercih etmeleri ya da ‘özel dikim’ parçalar gibi stilize ederek kullanmalarıysa tamamen onlara kalmış.

Güncel erkek stili hızla değişirken sizce bir erkeğin gardırobunda mutlaka olması gereken parçalar neler?

Uzun süre kullanılabilecek düz renkli parçalar önerebilirim. H&M Studio sonbahar koleksiyonunda yer alan geri dönüşümlü malzemeler kullanılarak hazırlanmış palto ve bağcıklı botlar bu tür parçalara örnek olabilir.

Haberin Devamı

Mutlaka alınması gerekenlerin yanında sezon trendlerini bu koleksiyonda nasıl görüyoruz?

H&M Studio koleksiyonunu hazırlarken dağcılıktan ilham aldık. Tasarım ekibi olarak dağların zirvesinden sokağa ulaşan, teknik yönü kuvvetli ancak yine de şık kalmayı başarabilen bu koleksiyonda klasik erkek görünümlerini, dağcılığın dinamizmiyle harmanladık. Yenilikçi ve modern erkek siluetini özenli el işçiliğiyle yeniden yorumladık. Kaban ve bomber ceket gibi en sevilen parçalara yeni bir bakış açısı getirmeye çalışırken fayda sağlayan kemer detayları ve d üğmeler sayesinde yaratıcı bir zıtlık yakaladık.

Tasarımlarınızda gizli mesajlar ya da gözle görülmeyen detaylara yer veriyor musunuz?

Hayır, ilham kaynaklarımız ve referanslarımız konusunda olabildiğince açığız. Bu sezon verdiğimiz en önemli mesaj, dağcılık kültürünün atletik yapısını geleneksel erkek giyim elementleriyle buluşmasıydı ve bunu en net şekilde yansıttık.

Yaşadıklarımızı paylaşmadan duramıyor hatta paylaşmak için yaşıyoruz. Sizce bu koleksiyonda en çok paylaşılacak parça hangisi?

Haberin Devamı

Kesinlikle deri pantolonlar. Çünkü bu pantolonların ruh halinize göre farklı görünümler yaratabilecek kadar çok yönlü olduğunu düşünüyorum.

YENİ BİR ZARAFET

Gelelim kadın koleksiyonuna. Sevgili Pernilla, H&M Studio Sonbahar/Kış 2017 kadın koleksiyonunu hazırlarken ilk dinlediğiniz şarkı hangisiydi?

Sonbaharın en havalısı

Bu gerçekten harika bir soru. Koleksiyonu hazırlamaya bundan bir buçuk sene önce başladığımızı düşünürsek hangi şarkı olduğunu hatırlamam biraz zor. Ancak yine de müzik bizim için her zaman müthiş bir ilham kaynağı.

Yarattığınız kadın koleksiyonu trendleri mi takip ediyor yoksa klasik bir gardırobun anahtarlarını mı sunuyor?

Bu koleksiyonda modern bir kadının en temel ihtiyaçları olan yumuşacık elbiseler, vücut hatlarını toparlayan örgüler, ‘jilet gibi’ dış giyim ürünleri ve iddialı aksesuarlar sunuyoruz. Ancak bu temel parçaları farklılaştıran havalı detaylar sayesinde de trendlere göz kırpıyoruz.

Kadın koleksiyonu bize neler anlatıyor?

New York’un bitmek bilmeyen enerjisini ve yaratıcılığını yansıtan koleksiyonumuzda punk ve sokak kültürünü sofistike bir yaklaşımla sunuyoruz. Kadınsı bir silueti en güçlü şekilde ortaya koymayı amaçlıyoruz.

Haberin Devamı

Sokak stilinde hızlı moda markalarıyla lüks markaları harmanlamayı seviyoruz. Bu sezon yarattığınız tasarımları en iyi şekilde tamamlayacak lüks markalar hangileri olabilirdi?

Müşterilerimizin farklı denemeler yapması ve ürünlerimizi diğer markalarla buluşturmasını heyecanla takip ediyoruz. Bu nedenle günümüzde esas olan H&M ürünlerini hangi lüks markalarla birlikte kullanabileceğinize karar vermek değil, akıllı kombinler yaparak kendi dokunuşunuzu ekleyebilmek.

Merak ediyorum da bizim gözlerimizi ayıramadığımız H&M Studio tasarımları bugüne kadar herhangi bir moda dergisinin kapağında yer aldı mı?

Tasarımlarımıza bir moda dergisinin kapağında yer verilmesi bizim için moda editörlerinin beğenisinin göstergesi. Ancak çok daha önemlisi müşterilerimizin koleksiyonlarımız hakkında ne düşündükleri ve kendi stillerini bu koleksiyonlardaki parçalarla nasıl güncelledikleri.

Haberin Devamı

Peki sizce kadın koleksiyonundaki hangi parça müşteriler ve modaseverler tarafından sıklıkla paylaşılacak?

Oyumu bitmemiş görünümüyle dikkat çeken uzun blazer ceketten yana kullanıyorum. Hem çok kadınsı hem de çok güçlü yanları olan bu parça eminim herkesin beğenisini kazanacak.

DİĞER YENİ YAZILAR