New York’tan güçlü mesaj

Dünyanın içinden geçtiği dönüşüm ve değişim süreci, temelinde insan bulunan moda endüstrisini de etkiliyor. Moda haftaları, göz alıcı tasarımlar ve birbirinden iddialı modellerden çok daha fazlasını içeren karmaşık etkinlikler haline geliyor. Geçtiğimiz Şubat ayında kürtaj ve aile planlaması konularına dikkat çekmek için pembe kurdele kampanyası başlatan New York Moda Haftası, bu sezon bambaşka bir konu için harekete geçiyor: ırkçılık. Amerikan moda markaları ve yayınları bir süredir ırkçılık eleştirileriyle karşı karşıya. Dergi ekiplerinde tek bir siyahi çalışan bulunmamasından tutun da tasarımlarda nefret söylemlerinin yer almasına kadar pek çok konu gündemi meşgul ediyor. Sınırsız bir hayal gücünün etkisiyle mutluluk aşılaması gereken moda dünyası, tam tersi bir şekilde kısıtlamalara maruz kalıyor. Önümüzdeki günlerde gerçekleşecek New York Moda Haftası, bu duruma tepki gösterebilmek için mavi kurdele kampanyasını başlatmış. Şimdiden Dianevon Furstenberg ve Prabal Gurung gibi tasarımcılar ile Opening Ceremony gibi markalar taşın altına ellerini koyarak kampanyaya destek olacaklarını açıklamış. Bu da demek oluyor ki New York Moda Haftası boyunca podyumlardaki tasarımlarda, davetlere katılan tanıdık simaların yakalarında ve sokak stili yıldızlarının kombinlerinde mavi kurdeleler göreceğiz. Bakalım bu kampanya biraz da olsa ses getirip ırkçılık konusunda farkındalık yaratılmasını sağlayacak mı?

Haberin Devamı

Keşif: İpek Arnas

Son birkaç sezondur İstanbul podyumlarındaki defilelerini merakla beklediğim isimlerden biri haline gelen İpek Arnas’la tanışmaya ne dersiniz? Hazır Eylül gelmişken, mevsim yavaştan sonbahara dönmüşken örgü tekniklerini kendisine çıkış noktası olarak seçmiş bu tasarımcıdan bahsetmek istedim. Türkiye’nin köklü iplik üreticileriyle çalışan, uluslararası firmalar için tasarımlar yapan ve bu firmalara danışmanlık da veren İpek Arnas, moda sahnemizdeki sıra dışı isimlerden. Kendi adını verdiği markasıyla her sezon yeni dünyaların kapısını açan Arnas, bu sonbaharda bizi hayatın kaynağı olan deniz altı yaşantısına yakından bakmaya çağırıyor. Mercan rengi gibi oyuncu renklerle eğlenceli bir yan sergileyen tasarımcı, farklı örgü tekniklerini de kullanarak tasarımlarında çeşitlilik sağlıyor. Denizatları, ahtapotlar, denizanaları ve çok daha fazlasını bulabileceğiniz İpek Arnas Sonbahar/Kış 2017 koleksiyonu keşfedilmeyi bekliyor.

Haberin Devamı

New York’tan güçlü mesaj

Moda ikonu böyle olunur

2011 yılında ilk kez podyuma adım atan ve özellikle sosyal medya sayesinde giderek popülerleşen Kendall Jenner, kariyerinde yeni bir sayfa açıyor. Birkaç ay sonra 22 yaşına girecek olan genç model, bir yayıncı kuruluş tarafından düzenlenen bir ödül töreninde ‘Son On Yılın Moda İkonu’ ödülünü almaya hazırlanıyor. Gerek podyumda gerekse sokakta attığı her adımla konuşulan, dünya çapında milyonlarca genç kızı etkileyen ve tabi ki milyonlarca dolarlık bir servete kavuşan Kendall Jenner, bu ödülü almayı sonuna kadar hak ediyor. Her ne kadar bazı eleştirmenlerin olumsuz yorumlarıyla karşılansa da bu ödül, genç modelin uzun yıllar sürecek modellik kariyerinde bir mihenk taşı olacağa benziyor.

Haberin Devamı

New York’tan güçlü mesaj

DİĞER YENİ YAZILAR