Moda haftalarına geri sayım

Tahmin ettiğiniz gibi yılın ‘o zamanı’ geldi, çattı. New York, Paris, Milano, Londra ve daha pek çok şehirde takip edeceğimiz moda haftaları başlamak üzere. Peki, bizim tarafta neler oluyor? İstanbul, bu kutsal moda ayını nasıl karşılıyor? Onuncu sezonunu kutlayan Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul, 12-15 Eylül tarihlerinde Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde gerçekleşecek. Takvime şöyle bir bakınca ilk olarak dikkatimi çeken, moda haftamızın dünyanın takip ettiği moda haftalarından önceki bir tarihe çekilmesi oldu. Daha önceki yıllarda Türk tasarımcı ve markalar, moda haftasının tarihiyle ilgili endişelerini dile getirmişti. Gördüğüm kadarıyla bu endişelere kulak verilmiş ve Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul’un tarihleri bir ay kadar öne çekilmiş. Bu, yabancı satın alma ekiplerinin cepleri dolu bir şekilde İstanbul’a gelmesi ve olabildiğince fazla Türk tasarımını tercih etmesi anlamına geliyor. Bu sezon İstanbul podyumlarında beni en çok heyecanlandıran şeylerden birisi, yeni isimlerle karşılaşmak olacak. Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul, onuncu sezonunda bize pek çok yeni isim sunacak. AGA, Mehmet Korkmaz, ŞiyarAkboğa ve Ümit Kutluk gibi isimler, ilk kez karşımıza çıkacak.

Haberin Devamı

Elbette moda haftasında ‘ağır toplar’ olmazsa olmaz. Arzu Kaprol, Atıl Kutoğlu, Özlem Süer ve Zeynep Tosun gibi ünü çoktan yurt dışına taşmış tasarımcılarımız da takvimdeki yerlerini almış. Bu isimlerin koleksiyonlarını İstanbul’da sunacak olması, hem tasarım kültürümüzün devamlılığı açısından hem de yurt dışındaki basın ve satın alma ekiplerine sundukları profesyonel yaklaşım nedeniyle bir hayli önemli. Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul’da izleyeceğimiz İlkbahar/Yaz 2018 koleksiyonları için şimdiden heyecanlandığımı söylemeliyim. Önümüzdeki günlerde daha çok konuşacağımız moda haftamızı siz de şimdiden takip edin.

Dior’dan anlamlı proje

Sosyal medya üzerinde düzenlenen kampanyalar her zaman başarıya ulaşmıyor. Eğer bir marka olarak herkese ulaşacak bir kampanya yaratmak isterseniz, bazı temel kuralları göz önünde bulundurmanız gerekiyor. Örneğin kampanyanız herkesin anlayabileceği kadar basit olmalı. Ayrıca harekete geçirdiğiniz kullanıcılar, çok zorlanmadan bu kampanyaya dahil olabilmeli. Son olarak güvendiğiniz, etkili birkaç ünlü isim bu kampanyayı desteklemeli. Dior’un ‘Aşk Zinciri’ adlı yeni dijital kampanyası, bu üç temel kuralı doğru şekilde uyguluyor ve çok konuşulacağa benziyor. Markanın kampanyalarında sıklıkla gördüğümüz Natalie Portman, Jennifer Lawrence ve Robert Pattinson gibi isimler, sadece iki cümle ile milyonlarca kullanıcıyı bu zincire katılmaya davet ediyor. Ünlü isimlerin “Peki ya sen? Sen aşk için ne yapardın?” sorusuna cevap veren kullanıcılar sayesinde WE Charity adlı global bir yardım kuruluşu için bağış toplanıyor. Kampanya kapsamında paylaşılan her bir video, 1 dolar değerinde bağış anlamına geliyor. Tahmin edebileceğiniz gibi şimdiden binlerce paylaşıma ulaşılmış; önümüzdeki günlerde bu paylaşımlar daha da artacağa benziyor. Siz de Dior’un bu anlamlı projesine destek olmak için #diorlovechain etiketine göz atmayı unutmayın.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR