‘Taht Oyunları’ modası

Moda dünyasının pek çok yerden ilham aldığını biliyoruz. Bazen bir şehri gezerken karşımıza çıkanlar bir tişörte desen olur, bazen ünlü bir yapının detayları bir ayakkabıya dönüşür, bazen de ünlü bir sözü ceketimizin sırtında taşırız. Ancak son dönemde beni rahatsız eden bir ilham kaynağını sizinle paylaşmadan edemeyeceğim. Benim için ‘Game of Thrones’ yani Türkçe adıyla ‘Taht Oyunları’ moda dünyasının son dönemdeki en rahatsız edici ilham kaynağı. Kitabın ve dizinin hayranları heyecanla savunmaya geçmeden önce neden böyle düşündüğümü açıklayayım. Kitabı henüz okumadım, diziyi ise yıllardır bağımlılık derecesinde yakından takip ediyorum. Aylar öncesinden paylaşılan çekim arkası görüntülere bakarak dizide neler olup biteceğini kestirmeye çalışıyorum. Bu esere ve uyarlanış şekline büyük saygı duyuyorum. Ancak buradan nemalanmaya çalışan o kadar farklı sözde - tasarımla karşılaşıyorum ki artık bıktım. Eğer siz de benim gibi diziyi hayranlıkla takip ediyorsanız, ne demek istediğimi anlayacaksınızdır. Ben üçüncü sınıf bir makyaj paletinde fırçaların üzerinde ‘Taht Oyunları’ serisindeki köklü hanedanların logolarını görmek istemiyorum. Ben atletlerin üzerine basılmış Westeros haritaları görmek istemiyorum. Ben YouTube kanallarında “Khaleesi saçı nasıl yapılır?” videosuyla karşılaşmak istemiyorum. Sanırım ilk kez bir trendi, kaynağını fazla sahiplendiğim için bu kadar güçlü bir şekilde reddediyorum. Olsun, yine de sözümün arkasındayım. Yaratıcı şekilde tasarlanmış, ‘Taht Oyunları’ serisine yakışacak işlerle karşılaşmadıkça bu trendi reddediyorum.

Haberin Devamı

Lorde’ye ne oldu?

Hep karanlık, kasvetli bulduğum bir isimdir Lorde. Yaptığı müzikten mi yoksa bugüne kadar tercih ettiği isyankar görünümlerden midir bilmem, genç yıldızı moda dünyasıyla yan yana koyduğumda aklıma hep aykırı markalar gelir. Ancak Kanada’nın FASHION adlı dergisine kapak olan Lorde’nin beni bir hayli şaşırttığını itiraf etmeliyim. Son dönemin popüler markalarından Off-White’tan uçuş uçuş, romantik bir elbise giyerken gördüğüm yıldızı ilk bakışta tanımadım. Sonra dönüp bir daha baktım. Harry Styles ve Selena Gomez örneklerinde de olduğu gibi müzik dünyasında ileri adımlar atmak, moda dünyasında da başarılı yolculuklara çıkmayı beraberinde getiriyor sanırım.

Haberin Devamı

Adım adım yaklaşan heyecan

Sizinle daha önce bu köşede H&M grubunun yeni markası Arket ile ilgili birkaç haber paylaşmıştım. Son birkaç aydır titizlikle sürdürülen çalışmanın ardından geri sayım giderek hızlanıyor. Önce web sitesini küçük sürprizlerle açan, sonrasında da farklı mağazalarının konumlarını paylaşan marka, şimdi de reklam kampanyasıyla karşımızda. Yaratıcı direktörü tarafından ‘zamansız, yaratıcı ve kaliteli’ gibi kelimelerle tanımlanan Arket’in ilk reklam görselleri, markanın vaatlerini karşılıyor. Kampanyanın ilk görsellerinde düz renklerin bloklar halinde kullanıldığı kombinler, sıcak bir ortam hissi yaratacak şekilde fotoğraflanmış. COS’un yalın tasarım anlayışını H&M’in akıllı ve erişilebilir fiyatlandırmasıyla buluşturacak olan Arket, attığı her adımla konuşulacağa benziyor.

Haberin Devamı

Bir not: Arket ürünleri 25 Ağustos’ta satışa çıkıyor. Şimdilik Brüksel, Stokholm, Londra ve Kopenhag gibi şehirlerde mağazalarına rastlayacağımız markanın online mağazası da yine aynı gün açılıyor.

DİĞER YENİ YAZILAR