Yeni sezona minimal hazırlık

Yeni sezona minimal hazırlık

Moda dünyası bu aralar heyecanlı bir koşuşturma içerisinde. Bir yandan yaz sezonu indirimleri devam ediyor, öte yandan sonbahar sezonuna ait parçalar yavaş yavaş askılardaki yerlerini alıyor. Hal böyle olunca biz alışveriş severlerin önünde farklı sezonlardan, pek çok farklı fiyatta alternatif beliriveriyor. Gelin birlikte bir kapsül gardırop yaratalım ve kafa karışıklığına maruz kalmadan bu yoğun dönemi atlatalım. Kapsül gardırop, mümkün olduğunca az sayıda kıyafet, ayakkabı ve aksesuardan oluşan bir ‘stil seti’ olarak tanımlanıyor. Genellikle birkaç aylık dönemler için hazırlanan bu stil setleri, tamamen yeni parçalardan oluşabileceği gibi eski parçaların yeniden değerlendirilmesiyle de zenginleştirilebiliyor.

Benim önerim tabii ki gardırobunuzdaki parçaları olabildiğince uzun süre kullanmanız yönünde. Bunun yoluysa alışveriş yaparken birkaç sezon sonrasını düşünmek hatta klasik parçaları tercih etmekten geçiyor. Aslında pek çok stil sahibi kadın, kapsül gardırobun sırlarını çok iyi biliyor. Bu kadınlar sade, beyaz bir elbiseyi bir bahçe partisinde, gösterişli bir düğünde ya da kız kıza eğlenmeye gidilen bir gecede en iyi şekilde taşımayı başarabiliyor. Aksesuarlar kullanılarak farklı ortamlara uyumlu hale getirilen bu tür klasik parçalar, kapsül gardırobun temelini oluşturuyor. Azami on parçadan oluşacak kapsül gardırop, bir yandan da “Bugün ne giysem?” sorusunu ortadan kaldırıyor. Seçenekler azaldıkça karar vermek kolaylaşıyor; iş sadece doğru aksesuarlarla kendi stilinizi yansıtmaya kalıyor. Kapsül gardırobun olmazsa olmazları kişiden kişiye değişse de genellikle tercih edilen parçalar klasikler oluyor. Erkeksi çizgilere sahip beyaz bir gömlek, dar kalıplı siyah bir pantolon, her ortama uyum sağlayabilecek tek renkli bir elbise, rahat beyaz spor ayakkabılar, orta boy bir omuz çantası gibi parçalar, ilk kapsül gardırop denemeniz için tercih edebilecekleriniz arasında yer alıyor. “Hep aynı şeyleri mi giyeceğiz? Trendleri de takip etmek istiyoruz” diyenleri de unutmadım. Değişen trendlere ayak uydurmak istediğinizde sezonun öne çıkan renklerini veya motiflerini taşıyan aksesuarlar, cüzdanlar, güneş gözlükleri ya da telefon kılıflarını kapsülünüze ‘yedek oyuncu’ olarak ekleyebileceğinizi hatırlatayım.

Haberin Devamı

Yeni sezona minimal hazırlık

Haberin Devamı

Kendall + Kylie etkisi

Sosyal medya çılgınlığıyla hayatımıza giren Kardashian Jenner Hadid üçlemesinin Jenner bacağında işler tıkırında görünüyor. Moda dergileri için gerçekleştirilen çekimler, kendi isimlerini taşıyan güzellik ve bakım ürünleri, iş birliği yapılan ünlü markalar derken istisnasız her gün karşımıza bir haberleri çıkıyor. Bu sefer Kendall ve Kylie Jenner kız kardeşlerin birlikte yarattıkları Kendall + Kylie adlı markaya göz atıyoruz. İkilinin 23 parçadan oluşan mayo ve bikini koleksiyonu, tabii ki Jenner kardeşlerin olay yaratan fotoğrafları eşliğinde, son günlerin en çok konuşulanları arasında. Minimalist bir yaklaşım iddiasında olan koleksiyon ile ilgili Kylie Jenner “Bütün vücut tiplerine uygun tasarımlara imza attık” derken Kendall Jenner ise tasarımları seksi ve eğlenceli bulduğunu söylüyor. Pek çok moda otoritesinin birkaç sezon sonra çökeceğine inandığı Kendall + Kylie markası, Jenner kardeşler sosyal medyadaki güçlerini kaybedene kadar hayatımızda olacağa benziyor.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR