Hem akıllı hem stil sahibi

Apple ve Samsung gibi teknoloji devleri, akıllı saat pazarında hakimiyet kurabilmek için yarışadursun, moda markaları da kendi paylarına düşeni almanın yollarını arıyor. Aslında Apple Watch ve Hermes birlikteliği, akıllı saat fikrini modayla buluşturan, çok da başarılı bir örnekti. Ancak artık pek çok marka, başka bir markayla yan yana gelmek yerine kendi ürünlerini geliştirip satışa sunmayı tercih ediyor.

TagHauer, Michael Kors ve Emporio Armani gibi markaların birbiri ardına geliştirdikleri akıllı saatlerin ardından sıra geldi Louis Vuitton’a. Yapılan duyuruya göre, ‘Tambour’ saat koleksiyonu ‘akıllanmış’ yani akıllı saat özellikleriyle donatılmış.

Tanıdık bir kasayı yeni özelliklerle milenyum çağına uydurmak da ‘akıllı’ bir hareket sayılabilir. En azından işin ticari boyutunu düşünerek.

Pek çok farklı kullanıcı ara yüzü sunan ‘Tambour Horizon’ saatlerinin en havalı özelliklerinden birisi, tıpkı çanta ve cüzdanlarda olduğu gibi isminizin baş harfini ekranda görebilecek olmanız. Kişiselleştirme hizmetinin bu en yeni hali, benim için bir hayli çekici.

Haberin Devamı

Android tabanlı akıllı saatin bir diğer ayrıcalığı da, Louis Vuitton tarafından oluşturulan ve farklı dünya şehirlerini konu alan şehir rehberlerinin dijital versiyonlarına erişim sunması. Yani bir şehri gezerken, markanın sizin için seçtiklerine sadece akıllı saatinizi kullanarak ulaşabileceksiniz.

Asırları deviren köklü markaların yeni çağa ayak uydurma çabasının ürünü akıllı saatler daha sık karşımıza çıkacak, benden söylemesi.

Moda dünyasından kısa kısa

- Çantalar, ayakkabılar, tişörtler, elbiseler bitti, sıra evlerimize geldi. Gucci istilası sandalye, mum, yastık gibi dekoratif objelerle devam ediyor. Eylül ayında satışa sunulacak Gucci Décor koleksiyonu, markanın tasarımcısı Alessandro Michele’nin yanı sıra Richard Ginori adlı köklü bir porselen markasının da tasarımlarını bizimle buluşturacak. Bazılarımıza bu ‘Gucci-manya’ fazla gelse de popülaritenin zirvesindeki marka, dur durak bilmeden hayatımıza girmeye devam edeceğe benziyor.

Haberin Devamı

- Satışa çıktığı ilk günden beri pek çok modaseveri peşine düşüren Louis Vuitton X Supreme koleksiyonu bu defa şok edici bir haberle gündeme geldi. Koleksiyonun, Amerika’da gerçekleşecek satış etkinliklerinin iptal edildiği bilgisi ağızdan ağıza dolaşıyor. Henüz markalardan resmi bir açıklama gelmese de meraklı müşterilerin mağazalara gönderdiği e-postalar olumsuz dönüş alıyor. Böylesine dikkat çeken ve başarılı bir koleksiyonun neden satışa çıkarılamadığıysa merak konusu.

- Bundan tam 20 sene önce Paris’te açılan Colette, moda dünyasına veda etmeye hazırlanıyor. Colette Roussaux tarafından hayata geçirilen ve yıllar içerisinde Paris’in vazgeçilmez noktalarından olan mağaza, 20 Aralık’ta kapılarını kapatacak. Markadan yapılan açıklamaya göre bu vedanın sebebi, 20 yılın ardından bir hayli yorulan Colette Roussaux’un sektörden çekilmesi ve tabii ki markanın, isim ve ilham kaynağı olmadan ilerlemek istememesi. Bu karar bana biraz iddialı gelse de şimdiden son bir kez alışveriş yapabilmek için mağazanın önünde kuyruğa girecekleri gözümün önüne getirebiliyorum.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR