Kürk Couture

Lüks denince akla ilk gelenlerdendir kürk. Kimi zaman üretimi, kullanım şekli, endüstrisi eleştirilse de moda dünyasının vazgeçilmezlerindendir.

Kürk ve lüks bir araya gelinceyse akla Fendi gelir. Ünlü İtalyan marka, geçtiğimiz günlerde yeni ‘couture’ koleksiyonunu sunarak bir kez daha gündeme oturdu. Fendi, Paris’te gerçekleştirdiği ‘haute fourrure’ yani kaba tabirle ‘kürk couture’ defilesinde özel konuklarına hem yeni kumaş kesim ve işleme teknikleri hem de hayal dünyasını zorlayan tasarımlar sundu.

Bu çok özel defileyle ilgili benim en çok ilgimi çekense elbette yüksek işçilikti. Örneğin finalde sunulan gelinliğin üzerindeki şal, tam dokuz bin parça elde tek tek işlenerek yaratılmıştı. Şimdi okumayı bırakıp bu işlemin ne kadar uzun süreceğini hesap etmeye çalışıyorsanız size yardımcı olayım. Tam tamına 1,250 saat yani 52 gün!

Sonbaharda çiçek açtıran bu koleksiyonun ‘couture’ haftasında en çok konuşulanlardan olduğunu tahmin edersiniz.

Paris’ten Haberler

Paris’in ‘couture’ haftasında başka kimler konuşuluyor, şöyle bir bakalım.

Haberin Devamı

Valentino: Dini referansları spor duruşla buluşturan Valentino koleksiyonundaki kafa karışıklığı beni çok etkilemese de moda dünyasında alkış sesleri yankılandı. Birbirinden bir hayli farklı renk ve desende parçalar kimi zaman bir rahibe kimi zamansa spordan yeni çıkmış şehirli bir kadın tarafından taşınıyor gibiydi. Tasarımları bir bütünün parçaları olarak göremesem de koleksiyonun imzası sayılabilecek rahat kesimler, bu ‘couture’ moda haftasında yükselişte, benden söylemesi.

Viktor&Rolf: Son dönemin en ilginç defilelerinden birisi Viktor&Rolf’tan geldi. Podyuma ardı ardına çıkan modeller kocaman oyuncak bebekleri andırıyordu. Modellerin replikası olarak hazırlanan kocaman kafaların geçişi bittiğinde sıra, modellerin gerçek yüzlerini görmeye geldi. Az önce izlediğimiz görünümlerin tamamını, bu defa klasik bir defile formatında, yeniden izledik. Bir koleksiyonu iki kere sunarak moda severlerin hafızalarına kazımak çok iyi bir fikir değil mi?

Maison Margiela: Davetlilerine Margiela dünyasının iç yüzünü göstermeyi amaçlayan John Galliano, defile sonunda en çok konuşulacak şeyin modellere uygulanan makyaj olacağını tahmin edebilir miydi acaba? Path McGrath tarafından hazırlanan makyaj uygulamasında dudaklara kondurulan metalik parçalar, iddialı ve yeni bir trendin habercisi.

Haberin Devamı

Keşif: Pecca Designs

Son dönemde yeni pek çok plaj giyim markasıyla karşılaşır olduk. Bu markaların bazıları lüks segmentte iddialı tasarımlarla karşımıza çıkıyor, bazılarıysa retrotasarımları yeniden yorumluyor. Bu kalabalıkta dikkatimi çeken markalardan Pecca Designs ise ‘yavaş moda’ akımını benimsiyor.

İpek ve Cemre Öğün kardeşler tarafından yaratılan marka, kişiye özel dikim hizmetiyle öne çıkıyor. Minimal parçaları kadınların beden ölçülerine göre hassas bir şekilde üreten Pecca Designs’ın fiyat aralığıysa hiç öyle tahmin ettiğiniz gibi abartılı değil. Az ama öz diyebileceğimiz sayıda sade parçayla oluşturulan Pecca Designs İlkbahar/Yaz 2017 koleksiyonunu yaz bitmeden keşfetmenizi öneririm.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR