Yaz trendleri ile tanışın

Yaz çoktan gelmiş olsa da bizim yazla tanışmamız, son yılların en sıcak günü sayesinde oldu. Birkaç aydır “Yeter artık, yaz gelsin” diyenler, şehirde sıcaklık 35 dereceyi geçince sızlanmaya başladı. Ben de yaza hazırlıksız yakalananlara yol göstermek için bu yazın öne çıkan birkaç trendini paylaşmak istedim.

Hazır pek çok marka yaz koleksiyonlarında indirime girmişken alışveriş listenize yeni birkaç parça eklemeye ne dersiniz? O halde hızlı bir ‘yaz trendleri’ turuna çıkabiliriz.

Yaz trendleri ile tanışın

Çizginin dışına taşın

Evet, her yaz mutlaka denizci etkisini gardıroplarımızda görüyoruz. Her yaz gardırobumuza eklediklerimiz sayesinde o hep hayalini kurduğumuz tekne turuna biraz daha yaklaşıyoruz.

2017 yazıysa çizgilerin çok farklı kullanım alanlarında karşımıza çıkmasıyla yeni bir şeyler vaat etmeyi başarıyor. Giderek kalınlaşan çizgiler bu defa sadece mavi ve beyaz ikilisiyle değil, diğer renklerle de birlikte anılıyor. Üstüne bir de çizgilerin birbiriyle karışması eklenince, bu trendin yakalanabileceği pek çok parça radarımıza giriyor.

Haberin Devamı

Topukları kısaltın

Çoğu kadın için ‘kitten heel’ yani yarım topuklu ayakkabıları kombinlemek bir hayli zordur. Düzelteyim, çoğu kadın için yarım topuklu ayakkabıları ‘topuklu ayakkabı’ kategorisine sokmak zordur. Zira en çok karşımıza çıkan kısa ve kalın topuklu klasik modeller ya da uzun ve ince topuklu iddialı modellerdir.

Ancak bu sezon alışkanlıklar değişiyor ve yarım topuk trendi sayesinde gardıroplara yeni bir parça ekleniyor. Özellikle Prada, Dior, Chanel gibi markaların koleksiyonlarında karşımıza çıktığı için önem kazanan bu ayakkabılara siz de bir şans verebilirsiniz.

Yaz trendleri ile tanışın

Atletik stili deneyin

Sık sık paylaştığım bir trend, atletik stil, bu yaz da trendler arasındaki yerini koruyor. Gucci’nin işlemeli basketbol şortları, Versace’nin teknolojik kumaşlarla geliştirdiği şık ancak rahat parçalar derken atletik stil giderek daha lüks bir hal alıyor.

Klasik bir gömleğin altında kullanılan ‘couture’ taytlar ya da etek ceket ikilisine eşlik eden spor ceketler, bu yazın iddialı görünümleri arasında. Ne yalan söyleyeyim, şehir hayatına, iş yerlerine, okullara kadar giren atletik stil, hepimizi biraz rahatlatmışa benziyor.

Haberin Devamı

Beyaz elbiselerden vazgeçmeyin

Yazın simgelerinden olan beyaz elbiseleri farklı stillerde deneyimlemek için hala geç kalmış sayılmazsınız.

Bir süredir hayatımızda olan ‘retro’ etkiye gönderme yapmak için etek uçları veya yaka bölümü fisto, dantel gibi uygulamalarla hareketlendirilmiş modellere göz atmanızda fayda var. Eğer daha güncel bir stile yönelecekseniz önerim, büyük ve renkli kemerler kullanarak zenginleştirebileceğiniz sade modeller.

Kısacası beyaz elbiseler, sezonun diğer trendleriyle birlikte sonsuz stil alternatifi yaratmanızı sağlayacak anahtar parça gibiler. Bu ayrıcalığı iyi değerlendirmekse sizin yaratıcılığınıza kalmış durumda.

İlkbahar/Yaz koleksiyonları arasındaki favorilerim:

- Chanel: Dijital baskılar, geleceğe dönüş, kışkırtıcı renkler

- Prada: Spor detaylar, rengarenk tüyler

- Balmain: Dekolteli tulumlar, egzotik renkler, ışıltılı işlemeler

Haberin Devamı

- Marc Jacobs: Renk patlaması, platform topuklular, parti kızları

DİĞER YENİ YAZILAR