Milano’da ‘Millenial’ etkisi

Son birkaç yıldır hayatımıza giren ‘millenial’ kavramına aşina mısınız bilmem; ancak, moda dünyasındaki gelişmeler sayesinde yakında bu terimi duymayan kalmayacak, bundan eminim.

Milano’da ‘Millenial’ etkisi

Önce bir başa dönelim. Otuz yaş altı, dijital dünyayı ve trendleri yakından takip eden, sürekli yeninin peşinde koşan bireyler ‘millenial’ olarak adlandırılıyor. Dünyaya yöne veren bu jenerasyon elbette moda dünyasını da fazlasıyla etkiliyor.

Tam da bu nedenle markalar, defilelerinden reklam kampanyalarına kadar her noktada ‘millenial’ bakış açısına göre düzenlemeler yapıyor. Hatta öyle ki, bu jenerasyonun öncü isimleri markaların uzun dönemli stratejilerine dahil ediliyor. Geçtiğimiz hafta katıldığım Milano Erkek Moda Haftası’nda da pek çok etkinlikte ‘millenial’ etkisini görmemiz kaçınılmazdı.

Milano’da ‘Millenial’ etkisi

Örneğin rahat kesimlerde şık tasarımlar sunan Emporio Armani defilesi, kapanışını 22 milyon Instagram takipçisine sahip Amerikalı şarkıcı Shawn Mendes ile yaptı. Marka bununla da yetinmedi, piyasaya çıkarttığı akıllı saatinin kampanya yüzü olarak da genç şarkıcıyı seçti.

Haberin Devamı

Emporio Armani defile alanının dışında çığlık çığlığa koşuşturan genç kızlar, Shawn Mendes’i bir an olsun görebilmek için saatlerce kapıda bekleyenler hatta beni durdurup “Eğer onunla tanışacaksan benim için bir fotoğrafını çeker misin?” diye soranlar düşünülürse markanın ‘millenial’ kitleye çok doğru bir şekilde ulaştığı söylenebilir.

Bir diğer örnekse son zamanlarda #DGMillenials etiketini kullanan ve podyumu sosyal medyada çok takip edilen genç ve güzel/yakışıklı isimlere bırakan Dolce&Gabbana oldu. Oyun kağıtlarından ilham alan, Kupa Kralı’na göndermeler yaparken renk ve desenleri özgürce kullanan koleksiyon için bir araya gelen isimlerin toplam takipçi sayısının kaç milyon olduğunu kestirmek bir hayli güçtü.

Marka ‘millenial’ ruhunu sadece podyumdaki isimlerle yakalamamıştı. Tam da yeni çağa uygun şekilde herkesten gizli ve sürpriz bir defile daha düzenleyen Dolce&Gabbana, resmi moda haftası takviminde yer almayan bu defileyle sosyal medyada en çok konuşulan markalar arasına girmeyi başardı.

Haberin Devamı

Milano’da ‘Millenial’ etkisi

60 yıllık efsane

Napoli’den çıkıp dünyanın en çok tanınan erkek giyim markalarından birisi haline gelen Isaia, 60. yaşını çok keyifli bir gecede, özel davetliler eşliğinde kutladı. Apollo Club’a adım atar atmaz etrafımızı saran güzel müzikler ve leziz atıştırmalıklar, bizi Milano’dan çok uzaklara götürmeyi başardı.

Gece, birkaç ay önce hayatını kaybeden, markanın ikinci kuşak temsilcisi Enrico Isaia için hazırlanan kısa filmin gösterimiyle başladı. Sonrasında Isaia’nın logosunda da yer alan mercanlardan ilham alınarak yaratılan hayali karakter ‘Corallino’ ile tanıştık. Isaia İlkbahar/Yaz 2018 koleksiyonundan seçilen 15 kombini sergileyen modeller ve onlara eşlik eden akrobatların gösterini izledikten sonraysa sıra dans etmeye geldi. Sürekli bir defileden diğerine yetişmeye çalıştığımız moda haftası koşuşturmasında böyle keyifli bir mola, hepimize çok iyi geldi.

DİĞER YENİ YAZILAR