Dijital moda ansiklopedisi

Bir arama motorundan çok öteye giden ve hayatımızın her yerine sızmayı başaran Google, şimdi de gözünü moda dünyasına dikti. Çalışanlarının serbest zamanlarında geliştirdiği fikirlerle başlayan ‘Kültür Enstitüsü’ projesini moda alanında da geliştiren Google, uçsuz bucaksız bir baş ucu kitabına dönüşüyor.

‘Kültür, giydiklerimizdir’ fikrinden yola çıkan ekip, moda denince aklımıza gelebilecek her konuda farklı bilgiler sunuyor. Dünyanın önde gelen moda otoritelerinin desteğiyle hazırlanan projede şimdilik dört yüzden fazla detaylı makale yer alıyor.

Moda ikonları başlığı altında tasarımcılar, fotoğrafçılar, modeller ve ünlü isimlerle ilgili önemli bilgiler sunulurken trendler başlığı altında son yüz yılın en öne çıkan trendleri videolar eşliğinde paylaşılıyor.

Bir dönemi kasıp kavurmuş Punk kültürü, her zaman gündemde kalmayı başaran Tokyo sokak stili, yeni çağla birlikte hayatımıza dahil olan teknolojik couture gibi konuları derinlemesine ele alan proje, hem keyifli keşifler yapmak isteyenler hem de moda alanında kendisini geliştirmek isteyenler için birebir.

Haberin Devamı

Çifte ödül sürprizi

Amerikan moda endüstrisinde en söz sahibi kurum olan CFDA, 2017 yılı ödüllerini özel bir gecede sahipleriyle buluşturdu. Kırmızı halıda pek çok sevdiğimiz yıldızın iddialı stillerle arz-ı endam ettiği geceye damgasını vuransa iki ödül birden almayı başaran Raf Simons oldu.

Calvin Klein markasına geçtikten hemen sonra sunduğu koleksiyonlarla hem erkek hem de kadın kategorilerinde en iyi tasarımcı ödülünü alan Simons, tarihin tekerrürden ibaret olduğunu da gösterdi. Zira baş tasarımcı koltuğunda oturduğu Calvin Klein markasının kurucusu efsane isim Calvin Klein da 1993 yılında aynı şekilde iki ödül birden kazanmıştı.

Ödülünü alırken dev bir markayı yeniden canlandırma heyecanını paylaştığını söyleyen Raf Simons’un en büyük mesajıysa tasarım alanında kendisini geliştirmek isteyenlere oldu. “Dünyamızın nasıl bir hale gelmesini istiyorsak, tasarımlarımızla insanları bu yönde etkilemeliyiz” diyen tasarımcı, markanın tarihe geçeceği başarılarıyla hepimizi etkilemeye devam edeceğe benziyor.

Haberin Devamı

Barbie’nin stil sırları

Çocukların renkli dünyalarında karşılaştıkları ilk stil ikonudur Barbie. Evin bir köşesinde dokunulmaz şekilde duran ufacık gardırobundan desen desen kıyafetleri, kendi boyuna göre çanta ve ayakkabıları taşar. Eğer oyuncakçıya yeni kıyafetler gelmemişse, evdeki imkanlarla yastık kılıflarından ya da peçetelerden son trendlere uygun parçalar yaratılır.

Moda dünyasıyla sıkı bir ilişkisi olan Barbie, son birkaç yıldır Instagram’da da bir hayli popüler. @barbiestyle hesabıyla ortalığı kasıp kavuran Barbie’nin stil dolu maceraları, pek çok insanın dikkatini çekmişti. Şimdiyse sıra dijital dünyadan taşmaya gelmiş olacaktı ki Barbie’nin maceraları kitap haline getirildi.

Assouline işbirliğiyle hazırlanan ve pembe hayal dünyasını yansıtan kitap, Barbie’nin stil sahibi Instagram paylaşımlarını içeriyormuş. Eğer siz de yılların eskitemediği bu stil ikonundan ipuçları almak isterseniz bu pembe hazineyi kaçırmayın derim.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR