Denim trendi nereye gidiyor?

Gerek günlük yaşantımızda gerekse ünlü tasarımcıların podyumlarında daha sık görmeye başladığımız denim parçalar, son yıllarda büyük bir çıkış yaşıyorlar. Ne şanslıyız ki bu çıkış sayesinde ‘ikonik’ olarak adlandırılıp hiçbir yenilik göstermeden sunulan modeller yerine daha stil sahibi denim parçaları gardırobumuza ekleyebiliyoruz.

Üzeri farklı işlemelerle kaplı Gucci denim ceketler ya da rock rüzgarları estiren Saint Laurent denim pantolonlar, lüks segmentteki markaların denim konusundaki ciddiyetini ortaya koyuyor. Bu ciddiyet, kısa zaman içerisinde zincir mağazalara da yansıyor ve farklı denim parçalar milyonlarca alışveriş severe ulaşıyor. Ancak yeni denemeler her zaman başarılı sonuçlar vermeyebiliyor.

Örneğin Vetements tarafından bundan birkaç ay önce sunulan arkası yırtık denim pantolonlar büyük şaşkınlık yaratmıştı. Henüz tartışma bitmemişti ki Topshop ‘şeffaf’ denim pantolonlarıyla işi bir adım ileri götürdü. Ciddi anlamda özellikli bir kumaş olan denimin nasıl şeffaflaştırıldığını hiçbirimiz anlamasak da konuyu uzatmak istemedik ve bu pantolonları adeta görmezden geldik. Bu sefer de Opening Ceremony boş durmadı ve sıra dışı denim pantolon tasarımlarıyla sezonu karşıladı.

Haberin Devamı

Bunların arasında en çok dikkatimi çeken şey, jartiyer formundaki denim parça oldu. Bel ve bacak bölgeleri birbirine ince şeritlerle bağlanan pantolon bir yandan ileri bir moda görüşünü yansıtıyor gibi. Öte yandan içimden bir ses, tasarımcıların bizimle dalga geçtiğini söylüyor. Giymeden önce iki kere düşünmeniz gereken bu denim pantolonun iki bin liraya yaklaşan etiket fiyatı da içimdeki sesi destekliyor. Merak ediyorum da acaba bu denim trendi nereye doğru gidiyor.

Bodrum’da bir Hollywood yıldızı

Geçtiğimiz hafta sonu The BODRUM by Paramount Hotels&Resorts adlı lüks otelin açılışı için Bodrum’daydık. 1920’ler temasıyla renklenen gecenin onur konuğuysa ünlü Hollywood yıldızı Nicole Kidman’dı.

Küçük bir sohbet şansı yakaladığım Nicole Kidman ise geceye Marchesa Sonbahar/Kış 2017 koleksiyonunda yer alan püskül detaylı, işlemeli, gümüş renkli bir elbiseyle katılmıştı. Doğrusu bu elbise kendisine çok yakışmıştı ve ünlü yıldız kırmızı halıdaki pek çok görünümünü geride bırakacak kadar şıktı. Kariyerinin en yoğun dönemlerinden birisini yaşayan Kidman, sanırım stilini oluşturmasına yardımcı olan ekibi genişletmiş. Çok da iyi etmiş.

Haberin Devamı

Penelope ve Donatella

Moda tarihinin en üzücü olaylarından birisi olarak anılan Gianni Versace cinayetinin televizyonda işleneceğini bundan birkaç ay önce sizinle paylaşmıştım. American Crime Story adlı dizide karşımıza çıkacak bu hikayenin en önemli karakterlerinden Donatella Versace’yi kimin canlandıracağıysa belli oldu; OSCAR ödüllü yıldız Penelope Cruz.

Açıkçası pek çoğumuz Donatella Versace’ye hayat verecek ismin Lady Gaga olacağını düşünüyorduk ve bu nedenle Penelope Cruz bizi pek heyecanlandırmamıştı. Ancak dizinin setinden ardı ardına sızan görüntüler bizi yanıltacak gibi. Cruz sarı saçları, dev güneş gözlükleri ve Versace tasarımları içinde Donatella’ya Donatella’dan daha çok benziyor.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR