Arşivlerden günümüze

Dior, geçiş koleksiyonu olarak nitelendirdiğimiz ‘resort’ koleksiyonunu Los Angeles’ta sundu. Sıcak hava balonlarının arasında konumlandırılan defile alanı ve tozun toprağın tam içinde yer alan podyum, Dior arşivlerine selam çakan bir koleksiyonla hareketlendi. Dior markasının başında bulunan Maria Grazia Chiuri, sunduğu ana koleksiyonlarda bizi fazlasıyla heyecanlandırmış hatta sezon trendlerine yön verir hale gelmişti. Ancak ne yalan söyleyeyim, markanın sunduğu ‘resort’ koleksiyon, bir tekrardan öteye gidemedi.

Her ne kadar bu defile, Chiuri’nin markanın başına geçmesinden çok önce planlanmış olsa da yük tabii ki kendisinin omuzlarında. Acaba Charlize Theron, Rihanna ve Demi Moore gibi isimlerden oluşan davetlilere ve moda basınına Dior arşivlerinden çıkartıldığı söylenen parçaların birkaç sezon önceki Burberry defilesindeki parçalara neden bu kadar çok benzediğini nasıl açıkladı? Önce bu sorunun cevabını bulalım, sonra koleksiyonun trend yaratıp yaratmayacağıyla ilgili konuşuruz.

Bonjour İstanbul!

Haberin Devamı

Paris’e gidenlerin anlata anlata bitiremediği, dünya modasının en yenilerini sunan çok katlı mağaza Galeries Lafayette sonunda İstanbul’da. Bir süredir “Ha geldi, ha gelecek.” diyerek beklediğimiz lüks mağaza, 400’den fazla markayla Türkiye’ye adım attı. Bu da demek oluyor ki Türkiye’de ulaşamadığımız pek çok markayla Galeries Lafayette sayesinde tanışacağız.

Lüks segmentte yer almasına rağmen marka karması sayesinde ulaşılabilir olacağını iddia eden mağazada Premiata, Ralph Lauren, the Kooples, Giuseppe Zanotti gibi markaların ‘dükkan-içinde-dükkan’ konseptli bölümleri olması bir hayli dikkat çekici. Bir de tabii Türkiye’deki en geniş kozmetik seçkisi.

Bence en kısa zamanda yolunuzu Çamlıca’ya düşürün; Emaar Square Mall içerisinde yer alan yeni moda durağımız Galeries Lafayette’e bir ‘merhaba’ deyin.

Popun Kralı’na selam

Ne yapacağı ne edeceği en çok merak edilen markalardan Supreme, popun kralı Michael Jackson’ı anmaya hazırlanıyor. Bir dergi çekiminde karşımıza çıkan Michael Jackson baskılı beyaz gömlek, şimdiden hem moda hem de müzik severleri heyecanlandırmayı başarmışa benziyor. Bakalım şimdilik birkaç sızıntı fotoğraf sayesinde bile çok konuşulan bu koleksiyonda bizi nasıl parçalar bekliyor?

Haberin Devamı

Trend alarmı: Cape Town

Hayır, size bir bilet alıp Cape Town’a gitmenizi önermeyeceğim. Ancak son zamanlarda hem dergilerin moda çekimlerinde hem de tanıdık yüzlerin paylaştığı fotoğraflarda sıklıkla karşıma çıkan bir ‘Cape Town’ trendinden bahsedeceğim. Tasarladığı aksesuarlarla sadece İstanbul’da değil, yurt dışındaki moda başkentlerinde de adını duyuran Batya Kebudi, ‘Cape Town’ adlı yeni bir koleksiyon hazırlamış.

Turkuaz rengi deniz ve rengarenk mercanlar gibi doğanın türlü köşesinden ilham alan koleksiyondaki birbirinden renkli küpeler, şimdiden bir hayli popüler. Eğer sıkı bir trend takipçisiyseniz, Batya Kebudi’nin yaza çok yakışacak bu koleksiyonundan bir parçayı aksesuarlarınızın arasına eklemelisiniz.

DİĞER YENİ YAZILAR