Sosyal medya paylaşımlarına sıkı takip

Amerikalı ünlülerin başı bir süredir reklam iş birlikleri nedeniyle dertte. Gazete, televizyon veya açık hava gibi mecralardaki reklam çalışmaları için uzun uzun sözleşmeler yazdıran, bir imzayı atmadan önce kılı kırk yaran avukatlarla çalışan ünlüler, sıra sosyal medya reklamlarına geldiğinde bambaşka bir tavır takınıyordu. Özellikle moda ve güzellik alanındaki markalarla yaptıkları sosyal medya reklamlarını belgelemeyen, bu nedenle de etik soruların göbeğine oturan ünlü isimler bir süre önce Amerika’nın Federal Ticaret Komisyonu tarafından bilgilendirilmişti. Sıra, komisyonun ünlü isimlere ve moda markalarına yazılı uyarılar göndermesine gelince iş ciddiye bindi.

Türkiye’de de sıkça dile getirilen konu, pek çok moda markasını yakından ilgilendiriyor. Komisyon kararına göre eğer markalar bir ünlüyle sosyal medya paylaşımlarını da içerecek şekilde çalışıyorlarsa, o paylaşımın reklam olduğunun açık bir şekilde belirtilmesi gerekiyor. Yani bizim Instagram’da beğendiğimiz o fotoğrafların altında #reklam #sponsorluiçerik gibi etiketlerin yer alması bekleniyor. Ancak markalar ve ünlüler, sosyal medya takipçilerini bu paylaşımların doğal olduğuna ikna edebilmek amacıyla ‘reklam’ kelimesi yerine #ekip #işbirliği gibi daha samimi kelimeleri kullanmayı tercih ediyordu. Yasanın etrafından dolanmaya çalışmak işleri daha da zora sokacağa benziyor.

Haberin Devamı

Komisyon şu ana kadar Naomi Campbell, Heidi Klum, Victoria Beckham ve Kourtney Kardashian gibi 45 ayrı ünlüye mektup göndererek sosyal medya paylaşımlarındaki iş birliklerinin açık ve net bir şekilde belirtilmesi gerektiğini söylemiş. Bu mektupların bir benzeri de Yves Saint Laurent, Puma, Adidas, EOS gibi markalara gönderilmiş.

Bakalım ‘samimi’ sosyal medya paylaşımlarının reklamlarla birlikte akıp gittiği ünlüler ve markalar dünyası bundan sonra nasıl bir yol izleyecek?

Misela İstanbul beş yaşında

Serra Türker’in bundan beş sene önce bizimle buluşturduğu Misela, geçtiğimiz günlerde hem yeni yaşını kutladı hem de büyük bir sürprizi moda dünyasıyla paylaştı. Pera’da sıra dükkanlar arasında doğan çanta, aksesuar ve dekorasyon markası Misela yıllar içerisinde yakaladığı başarının da etkisiyle bulunduğu yere sığamaz hale gelmiş. Hal böyleyken Serra Türker hem kendisine hem de bize beşinci yaş hediyesi olarak daha büyük ve çok keyifli bir mağaza sunmak istemiş.

Haberin Devamı

Her sezon güncellenen çanta koleksiyonları, seyahat aksesuarları, mumlar ve çok daha farklı parçalardan oluşan Misela dünyasının yeni mağazası tabii ki yeni tasarımları da beraberinde getiriyor. Beşinci yaşa özel bir logo tasarlayan marka ekibi, yazlık ve sınırlı sayıda üretilen parçalar içeren yeni koleksiyonu da yaş günü kutlaması ile birlikte moda severlerin beğenisine sunuyor.

Kreatif direktör Serra Türker yeni koleksiyonunda gerçeğe dönüşmeyen hayallerin nereye gittiği sorusuna uçup giden kuşların nereye gittiği sorusunu ekliyor ve bize hem kuşlar kadar renkli hem de hayaller kadar sınırsız olmayı amaçlayan parçalar sunuyor. Bize de Misela’ya daha çok hayalin gerçeğe dönüştüğü rengarenk bir yaş dilemek düşüyor.

Haberin Devamı

Deadpool dizi oluyor

Son dönemin en popüler Marvel karakterlerinden Deadpool’un maceraları, animasyon dizi olarak televizyona taşınıyor. Donald Glover ve kardeşi Stephen Glover’ın yapımcısı ve senaristi olacağı animasyon Deadpool serisi, 2018’de FX’te yayınlanacak.‘Deadpool 2’ ise 1 Haziran 2018’de vizyona girecek. Deadpool’u sinemada Ryan Reynolds canlandırıyor.

DİĞER YENİ YAZILAR