İki ileri, bir geri

Her sezon milyonlarca kadının kalp atışlarını hızlandırmayı başaran Dolce & Gabbana markası, yine bir skandal yaratmayı başardı. Bir gün göz alıcı tasarımlarıyla beğeni toplayan, sosyal medyanın en çok alkış alanları arasına giren ünlü İtalyan marka, başka bir gün yaratıcılarının garip açıklamaları nedeniyle yaylım ateşine tutulabiliyor. Konunun en güncel örneği, giderek daha kucaklayıcı olan moda dünyasında ayrımcılığa yola açan bir ayakkabı modeli ve bunun üzerine ortaya çıkan hararetli tartışma.

Dolce & Gabbana yaz koleksiyonunda yer alan bir spor ayakkabının üzerinde ‘Zayıfım ve göz alıcıyım’ tadında bir mesaja ver verilmiş. Ne yalan söyleyeyim, bu tartışma çıkana kadar benim de dikkatimden kaçan, ayrımcı bu mesaj, bazı müşteriler tarafından bir hayli beğenilmiş. Hızla stokları tükenen bu ayakkabı modelinin başarısından memnun olan tasarımcı Stefano Gabbana da modelin fotoğrafını şahsi sosyal medya hesaplarından paylaşmış. Bu ayrımcı mesajı taşıyan ayakkabı modelini paylaştıktan sonra gelen olumsuz yorumlara kulaklarını tıkayan tasarımcı, kendisini eleştiren bir takipçisine “Canım şişman ve kolesterol dolu olmayı sen tercih ediyorsun. Çok aptalsın” cevabını verecek kadar da ileri gitmiş.

Haberin Devamı

Durun, daha bitmedi. Gabbana, konuyu haber yapan moda yayınlarını da tartışmaya dahil ederek “Eğer çok istiyorsanız bir sonraki koleksiyonumuzda bir ayakkabımızın üzerine ‘Bir yağ tulumuyum ve böyle olmayı çok seviyorum’ yazabiliriz.” şeklinde bir cevap vererek dozu iyice arttırmış.

Her vücut tipi, ırk, cinsel yönelim ve yaş için sınırların ortadan kaldırıldığı günümüzde, pek çok moda markası ileriye yönelik olumlu adımlar atarken bazı ‘koltuğu sağlam’ isimler moda dünyasını bir adım geri çekmeden duramıyor. Belki de yavaş yavaş yok olmaya yüz tutan şöhret, böyle hareketlerle yeniden can buluyor. İki ileri bir geri giden moda dünyasında bu tür geri adımlar Stefano Gabbana gibi kimliği nedeniyle uzun yıllar ayrımcılığa uğramış bir isimden gelince insan daha çok hayret ediyor.

Yazlık, günlük, fotoğraflık

Haberin Devamı

Tasarımlarıyla hem yurt içinde hem de yurt dışında geniş bir takipçi kitlesine ulaşan ikiz kardeşler Raisa ve Vanessa, Trendyol ile iş birliklerini yeni bir boyuta taşıyor. Couture hissini günlük hayata yansıtacak bir İlkbahar / Yaz koleksiyonu sunan yetenekli ikizlerin koleksiyonundaki geniş paçalı pantolonlar, yamalı denimler ve uçuş uçuş kokteyl elbiseleri bir hayli dikkat çekiyor.

Ben Raisa ve Vanessa’nın tasarımlarına bakınca kendine güvenen, ayakları yere sağlam basan, stilini yansıtmaktan çekinmeyen kadınlar görüyorum. Tahmin ediyorum ki bu bahsettiğim kadınlar da ikizlerin elinden çıkan her parçayı radarlarına alıyordur. Örneğin ben bu satırları yazarken koleksiyonun bazı parçaları tükenmişti bile. O yüzden elinizi çabuk tutun ve Trendyol’un Raissa &Vanessa özel butiğine bir göz atın derim. Sonrasında bol bol fotoğraf çekip arkadaşlarınızla paylaşacağınızdan eminim.

DİĞER YENİ YAZILAR