Bir garip çanta meselesi

Son birkaç gündür, moda severler arasında bir tartışma aldı yürüdü. Hararetli tartışmanın baş rolündeyse Balenciaga’nın bol sıfırlı etikete sahip bir çanta modeli ve IKEA var.

Hayır, bu defa ürünün ne kadar havalı olduğu, kimler tarafından kullanıldığı ya da başka bir özelliğini övme yarışı yok. Hayır, bu iki marka bir iş birliğine de gitmemiş. Hayır, IKEA’da artık moda markaları satışa sunulmuyor.

Olan şu ki Balenciaga’nın en yeni çantası, IKEA’da görmeye alıştığımız alışveriş torbalarını ‘fazlasıyla’ andırıyor ve bu durum moda severlerin kafasında soru işaretleri yaratıyor.

Evet, şu bildiğimiz, geri dönüştürülmüş malzemeden yapılan mavi alışveriş torbalarının bir benzeri, Balenciaga tarafından satışa sunuldu. Hem de yaklaşık on bin liralık bir etiketle. Bir moda markasının, dünyaca ünlü bir mobilya ve dekorasyon markasından bu denli ‘esinlenmesi’ ilginç bir tercih doğrusu.

Lüks tüketime yönelen moda severlerin bu çantaya ne kadar ilgi göstereceğinden şüpheliyim; ancak, sokağın nabzını tutanlar çoktan IKEA torbalarını kombinlerine eklemeye başladı bile. Hem de sadece birkaç liraya.

Haberin Devamı

Duvardan kalbe

Birbirinden kışkırtıcı ayakkabı tasarımlarıyla kadınların kalbini çalmakta ustalaşan Aquazzura, şimdi de tasarım tutkunlarının radarında. El boyaması duvar kağıtları, kumaşlar ve dekoratif objeleriyle bir klasik haline gelen de Gournay ile buluşan marka, farklı bir alandaki ustalığı ayakkabı tasarımlarına taşıyor.

Hikaye, de Gournay ekibinin Aquazzura markasını yaratan Edgardo Osorio’nun bir röportajına denk gelmesiyle başlamış. Röportaj için kullanılan bir fotoğrafta Osorio’nun evinde yer alan de Gournay tasarımı duvar kağıtlarını gören ekip, tasarımcıyla iletişime geçerek bu iş birliğinin temellerini atmış.

Saten kumaşlar üzerine farklı motiflerin işlenmesiyle ortaya çıkan ve fazlasıyla romantik sayılabilecek ayakkabılar için şimdiden nefesler tutulmuş durumda. Mayıs ayında sınırlı sayıda satışa çıkacağı duyurulan tasarımlar duvarlarda hayat bulan çizgileri önce birbirinden şık ayakkabılara, sonra da kadınların kalplerine taşıyacağa benziyor.

Haberin Devamı

Her şey çocuklar için

Süper model Naomi Campbell, dur durak bilmeden gece gündüz çalışanlardan. Yer aldığı kampanyalar, moda çekimleri ve gönüllü işlerine bir yenisini daha ekleyen yıldız, bu defa göçmen çocuklara yardımcı olabilmek amacıyla bir kapsül koleksiyona imza atmış.

Diesel ile iş birliğine giden Naomi Campbell, tişört, sweatshirt gibi günlük parçaların üzerine çocukların çizimlerini aktarmış. Sevimli uğur böcekleri ya da gökkuşağı renklerinde kalplerle görenlerin içini ısıtan kapsül koleksiyon için kamera karşısına geçen Naomi Campbell’a markanın kreatif direktörü Nicola Formichetti ve model Barbara Palvin gibi ünlü isimler eşlik etmiş. Üstelik tamamen gönüllü olarak.

Günümüzde sosyal sorumluluk projelerinden bile kendisine pay çıkartmaya çalışan ünlüler olduğunu düşünürsek, vakfı aracılığıyla son on yılda 5 milyon doların üzerinde bağış toplayan Naomi Campbell ayakta alkışlanmayı hak ediyor. Tabi kampanyada yer alan diğer isimler de.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR